Endnu engang dannede Gudhjem Havn rammerne for Danmarks største kokkekonkurrence, Sol over Gudhjem, som løb af stablen den 24. juni 2023. Spændingen var stor, da vinderen fra 2022, Torsten Vildgaard, skulle forsvare den prestigefulde titel i konkurrencen mod de tre andre stjernekokke: Anne Bruun Jessen, Artur Kazaritski og Nicolai Ellitsgaard.

Efter tre timer i køkkenet kunne Artur Kazaritski, Souschef på Geranium, stolt kalde sig vinder af Sol over Gudhjem 2023 og hæve trofæet som vinder af Hovedkonkurrencen.

I konkurrencen arbejdede de fire dygtige kokke bl.a. med kalvebovklump af Dansk Gastro Kalv fra Danish Crown, som er en lidt ureel udskæring, men som viste sig at være en udskæring med stor alsidighed og et væld af muligheder.

 

 

 

Se hvordan Dansk Gastro Kalv
blev brugt i konkurrencen

Hvad er Dansk Gastro Kalv?

Hjerterne på rette sted

Dansk Gastro Kalv fra Danish Crown er baseret på krydsningskalve og udviklet med et særligt fokus på dyrevelfærd, og det har givet serien hele to hjerter i dyrevelfærdsmærkningen. Dansk Gastro Kalv er smagen af dansk dyrevelfærd.

Krydsningskalve

Kvalitetskødet er baseret på krydsningskalve af velkendte malkekvægsracer og kødkvæg som Hereford, Dansk Blåhvid og Charolais. Kalvene har en stor muskelfylde og kødet har en lækker mørhed og uovertruffen smag.

Danske landmænd

Kalvene vokser op hos udvalgte danske landmænd, hvor man gør en dyd ud af at forene dyrevelfærd og en mere bæredygtig drift med produktion af kalvekød af højeste kvalitet. Det sikrer, at kalvene har et godt liv.

Kvalitet, der kan smages

Med Dansk Gastro Kalv forenes god dyrevelfærd med stor smag og høj kvalitet. Kalvene har levet et godt liv med bl.a. god plads, som sikrer trivsel og udvikling af en sund muskulatur – og det er noget, der kan smages!

I

Det siger kokkene

Vi har mødt stjernekokkene til en snak om konkurrencen, og hvordan de her har arbejdet med kalvebovklump af Dansk Gastro Kalv.  Se filmene og læs også om nogle af de tanker, de har gjort sig i forbindelse med konkurrencen.

 

Artur Kazaritski

"Nogle dele af udskæringen passer godt til at braisere, så du skal koge den i rigtig lang tid – måske i 6 timer, og de andre dele er lidt mere saftige og passer godt til tatar for eksempel. Jeg vælger altid danske produkter, for på den måde støtter vi det lokalproducerede og lokale business’. Det er meget vigtigt for mig."

Artur Kazaritski – Vinder af Sol over Gudhjem 2023, Souschef Geranium

Sæt dyrevelfærd på menuen

Dansk Gastro Kalv har som koncept for alvor taget de danske, professionelle køkkener med storm, hvilket især skyldes kombinationen af bæredygtighed, dyrevelfærd og danskhed.

Dyrene er en krydsning mellem malkekøer og kødkvæg, hvilket blandt andet giver en høj kødkvalitet, og de lever hos nøje udvalgte danske landmænd, som værner om dyrevelfærden, og som lever op til de mange krav og forpligtelser, der følger med.

Læs mere i kataloget om Dansk Gastro Kalv fra Danish Crown og få inspiration til at sætte dansk dyrevelfærd på din menu.

 

Få lækre opskrifter og mere baggrund
om Dansk Gastro Kalv:

Torsten Vildgaard

"Det var lidt en udfordring for mig at arbejde med det her danske kalvekød, fordi det var bov, og fordi jeg var lidt forudindtaget ift., at det var et stykke kogekød, men når jeg tog mig tid til at stå og udbene det, så var der jo noget af det, man godt kunne stege rosa, og det var lidt sjovt. At man står med noget af det bedste, som vores branche kan tilbyde, det er sådan, det burde være."

Torsten Vildgaard – Vinder af Sol over Gudhjem 2022, Køkkenchef Restaurant FZN i Dubai

 

Krav til Dansk Gastro Kalv

Kalve fra Dansk Gastro Kalv opdrættes under nogle forhold ud over det sædvanlige. De fodres bl.a. med grovfoder og har mere plads. Derudover har de et blødt og behageligt leje med strøelse, de tilses af dyrlæge og transporteres i kortere tid.

 

Nicolai Ellitsgaard

"Mine forventninger op til det var, at det var en stor, flot klump, men når man begyndte at åbne den, så var der mange forskellige muskler indeni, og det var det, som jeg syntes var så spændende. Egentlig er jeg bare blevet så fascineret over det stykke kød, for det er et stykke kød, som vi ikke rigtig tænker på at bruge. For mig er dyrevelfærd alt. Jeg har ikke lyst til at sætte noget på menuen, som jeg ikke ved hvordan har haft det."

Nicolai Ellitsgaard - Køkkenchef Under i Norge

En verden af smagfulde udskæringer

Stolt hovedsponsor af Sol over Gudhjem

Vi et stolt sponsor af Sol over Gudhjem – Danmarks største kokkekonkurrence, som finder sted på billedskønne Bornholm. Den populære konkurrence forvandler hvert år havnen i Gudhjem til et gastronomisk mekka og tiltrækker intet mindre end 10.000 gastronomisk interesserede besøgende, som kan se frem til kokkekunst i verdensklasse.