Vælg bælgfrugter
- for klimaet og sundheden

Hos BC Catering sætter vi fokus på Fødevarestyrelsens officielle kostråd om at spise flere bælgfrugter. Kosten har nemlig stor betydning for både sundheden og miljøet, og Fødevarestyrelsens kostråd er i den forbindelse en god rettesnor for, hvordan vi kan skabe en mere sund og klimavenlig balance i vores menuer. Bælgfrugter kan eksempelvis med fordel indgå i en mere planterig menusammensætning, idet de er fantastiske kilder til både proteiner og andre næringsstoffer – og så er de blandt de fødevarer, der har det laveste klimaaftryk.

 

  

 

  

Uendelige muligheder
til din menu

Bælgfrugter gør sig godt i et væld af retter, hvor de med fordel kan supplere kødet grundet deres høje indhold af protein. Når du skruer op for bælgfrugterne i dine serveringer, kan det med fordel være i form af grønne linser, kikærter, sortebønner, quinoa og Fuego-bønner. Hos BC Catering udvælger vi altid vores leverandører med største omhu, hvilket sikrer dig råvarer af højeste kvalitet.

Et bæredygtigt supplement

Hos Urtekram tilbyder man en bred vifte af økologiske bælgfrugter, og sortimentet rummer alt lige fra kikærter til alle former for linser, bønner og quinoa. Bælgfrugterne kan både erstatte og supplere andre ingredienser i dine retter – og ikke mindst bidrage til en sundere og mere bæredygtig menu. De fungerer godt som erstatning for animalsk protein, når man tager pris og klima i betragtning.

 

Dansk, plantebaseret protein

Hos Skovsgaard Gods på Langeland dyrker man økologiske bælgfrugter med stort fokus på bæredygtighed. De er både spækket med plantebaseret protein samt kostfibre, vitaminer og mineraler, og så er de helt fri for gluten. Fælles for bælgfrugterne er, at de er utroligt mættende, og derfor fungerer de særligt godt i retter, hvor man ønsker at skære ned på kødindholdet og skrue op for de grønne elementer.

 

 

Bliv klogere på danske bælgfrugter

Ønsker du at vide mere om bælgfrugter, kan du med fordel læse vores brochure, som blandt andet stiller skarpt på fødevaresikkerhed, grænseværdier, egenkontrol og meget mere.

Bælgfrugter varer