Omtanke for natur og dyrevelfærd

Omtanke for natur og dyrevelfærd

Hos Hestbjerg Økologi står den både på wellness for grise og omtanke for miljø. Det er blandt andet blevet til vores eftertragtede brand Bertels Gris.

Grisen er oprindeligt et skov-dyr, og derfor har søerne både adgang til et areal med græs og urter samt bælter med træer. Træerne skaber skygge, større biodiversitet og bliver på sigt høstet som biobrændsel.

Grisene går sammen med soen, til de er mindst 10 uger gamle. Ved fravænningen er de derfor stærke og robuste, og deres maver er vant til fast føde. Det betyder høj trivsel og et minimalt forbrug af medicin.

Wellness for grise

I slagtegrisestaldene har grisene adgang til dybstrøelse, udeareal under åben himmel og ’wellness’. Grisene elsker wellness-området, som er store bokse med kompost eller pileflis. Her kan de rode med trynerne og bruge deres instinkter.

De økologiske grise får frasorterede, økologiske rodfrugter. Det er godt for deres trivsel og maver. Samtidig er det med til at mindske madspild. I sommermånederne erstattes rodfrugterne af friskhøstet græs og urter.

Et intelligent dyr

Marianne og Bertel Hestbjerg er 15. generation på Hestbjerg Økologi. De har stor omtanke for det gode griseliv, biodiversitet samt for at skabe gode forhold for både medarbejdere og den omkringliggende natur. De arbejder hver dag under matraet:

“Hvis du blev genfødt som gris, ville du ønske du havnede her hos os”

Deres fokus er på økologi, bæredygtighed og det gode griseliv.

“Grise er intelligente og nysgerrige dyr og vi skaber plads til, at grisen kan gøre det der er naturligt for en gris både på marken og i stalden”, Marianne og Bertel Hestbjerg, landmænd på Hestbjerg Økologi.

Vil du se flere varer? Tag et kig i vores shop.

 

GÅ TILBAGE

Relaterede varer