Artur Kazaritski vinder Sol over Gudhjem for anden gang

Artur Kazaritski vinder Sol over Gudhjem for anden gang

På havnen i Gudhjem samledes de fire talentfulde kokke Artur, Anders, Anika, og Christoffer for at dyste om sejren i Sol over Gudhjem 2024. I år blev det Artur Kazaritski, der løb af med sejren – endda for andet år i træk.

Med sin anden sejr i træk slutter Kazaritski sig til en eksklusiv klub af dobbelte vindere, der hidtil kun har talt Henrik Jyrk og Kenneth Toft-Hansen.

En imponerende præstation

Artur Kazaritskis sejr var resultatet af en flot indsats, som blev belønnet især i konkurrencens første del. Hans forret, “Det hellige vand fra Helligdomsklipperne”, bestod af grillede danske grønne asparges, søde ærter med enebær, friske stikkelsbær, umodne blommer og fjordrejer, og opnåede hele 173 point, hvilket gav ham et solidt forspring.


– Jeg startede rigtig godt ud. Jeg havde lagt alle kræfter i forretten, da jeg vidste, det ville være en fordel at få nogle ekstra point der,
forklarer Kazaritski og fortsætter: Vi kendte allerede aspargesene på forhånd, så dem havde jeg arbejdet meget med. Og så var jeg ret selvsikker, da Mystery Boxen indeholdt fjordrejer. Alt gik bare efter planen, jeg var både tilfreds med min garnish og mine saucer.


Dommer Rasmus Munk fra restaurant Alchemist roste Arturs præstation:

– Jeg synes, Artur havde et godt niveau på begge retter. Hans forret var klart bedst, hvor han virkelig stak af fra de andre deltagere. Han havde en fortælling med sin mad, der virkelig trådte igennem.


Konkurrencen var stadig åben efter forretten, hvor Artur scorede 158 point for hovedretten. Her imponerede især Anika Madsen, der scorede hele 184 point for sin servering. Til dette kommenterede Rasmus Munk:

– Anika havde en fantastisk hovedret og var klart vinderen på den! 

Det samme havde Artur lagt mærke til:

– Efter mine point fra hovedretten blev jeg lidt nervøs, da jeg så Anikas hovedret. Hun laver så smuk mad, og det var virkelig en flot servering, lyder det fra Kazaritski.

En velfortjent sejr

Trods den hårde konkurrence var det Artur Kazaritski, der tog 1. pladsen med sin hovedret bestående af grillet skinke, glaseret med brun farin og cambodiansk peber, samt sprøde bornholmske palthæsta med ristet kaffe. En sejr han er meget ydmyg omkring:

– Jeg føler mig ret privilegeret at vinde igen, jeg er bare superglad og meget, meget træt.


Foruden den prestigefyldte titel vandt Artur også nøglerne til en Audi Q6 e-tron i en måned, en Quooker Fusion Square og en præmiecheck på 40.000 kr.

Arturs menu 

Forretten: “Det hellige vand fra Helligdomsklipperne”

Grillede danske grønne asparges, søde ærter med enebær, friske stikkelsbær samt umodne blommer og fjordrejer. Pocherede hvide asparges med syltede solbærblade med eddike og peberrod. Hvid asparges-fusion samt vilde planter og urter fra den smukke Opalsø og Koppert Cress.


Hovedretten:

Grillet skinke fra Bertels Gris glaseret med brun farin fra Dansukker og cambodiansk peber samt aromatiske citrusurter. Sprøde bornholmske palthæsta med ristet kaffe på 'Humeco' fra Lavazza, havregryn og karamelliseret kefirfløde 30% fra Arla Unika samt blandende vilde urter fra Sømarken.


Pointfordeling

  • Artur Kazaritski: 173+158 = 331 (1. plads)
  • Anika Madsen: 130 + 184 = 314 (2. plads)
  • Anders Kiel: 138+ 154 = 292 (3. plads)
  • Christoffer Sørensen: 129+149 = 278 (4. plads)

Godt kæmpet alle fire – og stort tillykke til Artur med den flotte førsteplads!

BC Catering er stolt hovedsponsor af kokkekonkurrencen til Sol over Gudhjem.

GÅ TILBAGE