Vild med friske urter

Vild med friske urter

Michael Fitzner står bag VildeUrter og vil forkæle os med lækre produkter. De fleste bliver dyrket på VildeUrters egne marker, men de kommer også fra særligt udvalgte leverandører i Norden.

Mød Fitzner

Historien bag VildeUrter startede for godt 15 år siden, da Michael Fitzner fik visionen om at bringe den vilde danske natur ind i det nordiske køkken. Igennem VildeUrter tilbyder Fitzner i dag gode råvarer dels fra egne marker i Lejre, hvor der dyrkes et udvalg af specielle urter, grøntsager, blomster og bær, dels via særaftaler med dygtige danske landmænd. Samtidig arbejdes der hele tiden på at nytænke og dyrke unikke produkter af høj kvalitet.

 

Igennem 15 år har Michael Fitzner samarbejdet med Ryftes – en familiedrevet grøntsagsproducent fra Gotland, som lever op til Michaels høje krav til kvalitet, ensartethed og smag. Det særlige ved Gotland er, at jorden her er fyldt med næring fra gamle dage. Samtidig giver ø-klimaet grobund for en langsommere dyrkning samt en særlig sødme og mindre bitterhed, som vi ellers kender fra rodfrugter.

 

 

Vilde urter en del af dansk gastronomi

Michael Fitzner har haft stor betydning for dansk grønt og den bevægelse, der omtales som Det Nye Nordiske Køkken. I 10 år samarbejdede han med Noma, hvor han bl.a. indsamlede vilde urter og smage fra den danske natur, som han inspirerede dem til at sætte på menuen. Dermed var Michael med til at gøre den vilde danske natur til en del af det professionelle køkken. Med en særlig vedholdenhed har Michael fundet helt nye ting, som i dag er blevet almindelige i køkkenerne. Hvem har fx ikke set solbærgrene på menuer rundt om i verden?

Det er en ting, som Michael fandt på for 10 år siden, og som blev en del af den trend, som Noma udbredte til hele verden.

 

Gå på opdagelse i vores webshop

Du finder det fulde sortiment på vores webshop ved at søge efter Vilde Urter.

GÅ TILBAGE

Relaterede varer