Professionelle køkkener går forrest i kampen for fremtidens udvalg af smagfuldt grønt

Professionelle køkkener går forrest i kampen for fremtidens udvalg af smagfuldt grønt

Sammen med Foreningen for ORIGENALER sætter vi fokus på at fremme den danske, kulturskabte biodiversitet. 

Arbejdet med at fremme den danske, kulturskabte biodiversitet handler blandt andet om at genintroducere og bevare produktionen af de gamle grøntsorter, så vi i fremtiden også har et spændende og smagfuldt udvalg af grønt i køkkenet. Foreningen for ORIGENALER blev etableret for fem år siden, og i dag har de med Bjarne Hansen i spidsen taget endnu et vigtigt skridt i arbejdet med at bevare de hjemmehørende sorter.

 

Professionelle køkkener går i spidsen

Et helt nyt ambassadørkorps, som er støttet af Plantefonden, har set dagens lys. Her har Foreningen for ORIGENALER samlet en række professionelle køkkener, som skal gå i spidsen for at sætte fokus på og udbrede kendskabet til de bevaringsværdige sorter.


Vi var med, da det nye ambassadørkorps mødtes for første gang. I filmen kan du høre formand Bjarne Hansen, som fortæller om ambitionerne for ambassadørkorpset. Samtidig møder vi Nicolas Min Jørgensen, ejer og køkkenchef hos Restaurant Tri, som fortæller om, hvorfor de hjemmehørende sorter begejstrer ham, når han arbejder i køkkenet.

 

 

Ambassadører med ambitioner

I de danske professionelle køkkener er der stor interesse for friske grøntsager med smag, karakter og kvalitet, og der er også god tilslutning til ambassadørkorpset, idet en lang række professionelle køkkener har sagt ja til at skabe mere synlighed omkring de hjemmehørende sorter.


I filmen kan du høre Layla Maria Guimaraes, som til daglig er operationel projektleder ESG/CSR hos Sovino Brands, og Mads Henriksen, som er køkkenchef hos Bankdatas Bistro, sætte ord på, hvorfor de har takket ja til at være med i ambassadørkorpset. Se filmen og hør mere om deres ambitioner for at styrke kendskabet til de hjemmehørende sorter.

 


Vi glæder os til at følge ambassadørerne og til fortsat at støtte op om arbejdet med bevaring af de hjemmehørende sorter – til glæde for fremtidens udvalg af smagfuldt grønt.

GÅ TILBAGE