Slip for besværet med at skrælle, snitte og hakke

Slip for besværet med at skrælle, snitte og hakke

Her kan du blive klogere på fordelene med snitgrønt fra Fantastisk Frisk Forberedt, og samtidig kan du høre om alle fordelene set fra såvel en glad kunde som en af producenterne bag. 

I det professionelle køkken kan det være en udfordring at levere samme gode kvalitet med færre hænder, men vi er klar med en løsning, som kan være med til at afhjælpe dette problem. Med snitgrønt fra Fantastisk Frisk Forberedt får du nemlig frisksnittet grønt baseret på kvalitetsråvarer, og som er direkte klar til brug.

Et fantastisk friskt og nemt tilbud

I vores sortiment af produkter fra Fantastisk Frisk Forberedt finder du et bredt udvalg af lækre kvalitetsgrøntsager, som allerede er klar til brug. Vi har klaret al forarbejdet, så du kan bruge din tid på andre kreative ting i køkkenet – uden at gå på kompromis med hverken friskhed, smag eller kvalitet. For er der noget, der tager tid i et køkken, så er det forberedelse af bl.a. grøntsager.

En anden fordel ved konceptet er, at du mindsker madspild, idet du blot bestiller den rette mængde, som du skal bruge. Desuden er der anvendt ”skæve” grøntsager i produktionen, således vi sørger for at bruge alle kvalitetsrige ressourcer, også de grøntsager som ellers vil blive frasorteret blot grundet deres udseende.

Mere tid til kreativitet

Blandt vores univers af frisksnittet grønt finder du Chef’s Cut, som er friske grøntvarer direkte klar til brug. Grøntvarerne derfra er lette at gå til, så du nemt og hurtigt kan sammensætte skønne salater af høj kvalitet uden selv at skulle stå med forarbejdet. Chef’s Cut er en af Nordens førende producenter af snitgrønt og en del af Dole Nordic. Marcus Hellmann, der er levnedsmiddeltekniker og Product Developer for Chef’s Cut, fortæller om nogle af fordelene ved deres produkter:

– Med Chef’s Cut får du frisksnittet grønt af høj kvalitet, og vores produktionsenheder er BRC-certificerede (British Retail Consortium) – en standard, som er godkendt af GFSI (Global Food Safety Initiative). Vi har gjort al forarbejdet, så du kan spare hænder og bruge tiden på de mere kreative opgaver i køkkenet. Produkterne gør også køkkenkalkulationerne lettere, da priserne er faste, og du ved altid, hvad du får. Derudover slipper du for at beregne spild – vi har nemlig allerede håndteret al fraskær og har genanvendt så meget af det som muligt i andre produkter såsom broccolifehår og blomkålsris. Dermed begrænser vi spild i flere led. Chef’s Cut kommer i mange varianter, og du bestemmer selv, hvor færdige de skal være, når du modtager dem – hele, skrællede eller snittede. Alt er vasket og klar til brug, fortæller Marcus Hellmann og fortsætter:

- Hvis du vil frigøre mere tid, have høj kvalitet, have styr på økonomi og være sikret fuld sporbarhed på produkterne, så er Chef’s Cut det, du skal bruge. Vores produkter er BRC-certificerede, hvilket er en certificering igennem GFSI, og det er de for at sikre kvalitet og sporbarhed på både råvarer og produkter. Vi har desuden et minimumskrav på alle vores råvareproducenter om, at de skal overholde ETI (Ethical Trading Initiative), hvilket vi verificerer igennem et certifikat. Alt sammen for din virksomheds sikkerhed og for at sikre den rette kvalitet.

Et både nemt og bæredygtigt valg

Som Marcus Hellmann også fortæller, så bliver køkkenkalkulationerne lettere, når du vælger snitgrønt – og det er der flere årsager til. Blandt andet handler det om, at priserne ligger fast, hvorimod priserne på de hele grøntvarer kan svinge fra uge til uge. Med snitgrønt står du heller ikke med noget afskær selv. Dermed undgår du både at skulle skrælle og snitte selv, og det betyder også, at du modtager et produkt, som du kan bruge det hele af. Køber du fx 1 kg snittet salat, så kan du bruge hele dette kilo, hvorimod du med et helt salathoved skal medregne en vis mængde spild.

Med snitgrønt sparer du ikke kun tid og hænder i køkkenet – det er også et oplag valg, hvis du ønsker at gøre en ekstra indsats for bæredygtigheden. Blandt andet anvendes der skæve grøntvarer i snitgrønt, hvilket sikrer, at de skæve grøntsager ikke blot går til spilde. Derudover er alt fraskær håndteret og så vidt muligt genanvendt, hvilket begrænser spild og sikrer en bedre udnyttelse af jordens ressourcer.

Det siger køkkenchefen

For Dorte Ikkla fra Spiseriet8000 er der flere fordele ved at anvende snitgrønt i køkkenet. Vi har mødt hende til en snak herom, og her kan du læse om nogle af de overvejelser, der ligger til grund for, at hun anvender frisksnittet grønt i sine serveringer:

Vi har anvendt frisksnittet grønt hos os i flere år, og vi er meget glade for konceptet. For os er der både tid og penge at spare ved at modtage råvarerne enten skrællede eller snittede, og samtidig undgår vi en masse spild. Det er vigtigt for os at undgå spild i alle led, og det er der også tænkt over her. Rodfrugteflis er fx baseret på bl.a. overskudsprodukter. De snittede grøntvarer er virkelig fine og i høj kvalitet, og vi ved altid, hvad vi får. Modsat fx et helt salathoved, hvor meget går til spilde, når det skylles og snittes, så er der ikke noget spild, når du modtager det færdigsnittet i pose. Det er også lettere at beregne forbruget, da vægten svarer til den mængde, du reelt kan bruge i din ret, og det gør en positiv forskel i forhold til køkkenkalkulationerne.

Mere tid, mindre madspild, men samme høje kvalitet

Kort sagt finder du hos os et bredt udvalg af lækre kvalitetsgrøntsager, som allerede er klar og parat, så du kan skabe magi i køkkenet og imponere dine gæster. Med snitgrønt fra Fantastisk Frisk Forberedt kan du let spare en masse forberedelsestid, som ellers kan være en tidsrøver.

Gå på opdagelse i vores udvalg af Fantastisk Frisk Forberedte varer i vores webshop

GÅ TILBAGE

Relaterede varer