Stor alsidighed i køkkenet

Stor alsidighed i køkkenet

Fisk i sæson sikrer dig en fantastisk friskhed og stor smag. I oktober måned sætter vi fokus på torskefamilien og de mange fordele, der er ved at servere disse fisk netop nu.

Torskefamilien omfatter naturligvis torsk, men også hvidfisk som brosme, kuller, lange, lyssej og mørksej, som alle er højt skattede fisk i de danske professionelle køkkener. Vi har mødt Gustaf Olafsson fra Insula til en snak om de danske torskefisk:


- Nogle af de største fordele ved dansk torsk er, at fisken lever kort ud fra de danske kyster. Det giver en kort transporttid, og dermed får du her en superfrisk fisk. Torskefisk er især kendte for den hvide farve i kødet, som falder i flager, når fisken tilberedes korrekt. Det giver en fantastisk bidoplevelse. De er desuden fedtfattige og rige på vigtige næringsstoffer, hvilket gør dem til et godt valg til bl.a. lette retter. Fisk fra torskefamilien kan også nemt erstatte hinanden i opskrifter, fordi de både i kødets farve og kvalitet minder om hinanden. På den måde giver de stor alsidighed i køkkenet.

Gustaf Olafsson, Forretningsudviklingschef - Head of Business Development ved Insula.


Torskefamilien

 

Brosme

Brosmen er en del af torskefamilien, og den har en langstrakt, glat krop. En brosme kan variere i farven, men den er oftest sølvgrå. Kødet er derimod altid hvidt og fast, og det minder meget om torsk. Brosmen egner sig godt til stegning, bagning og dampning.


Torsk

Torsken kendes på dens karakteristiske skægtråd og kraftige overbid. Den lever fra kysten og ud til cirka 600 meters dybde. Kødet er hvidt og fast i konsistensen, og den egner sig godt til fx at blive stegt, bagt og dampet/pocheret.


Mørksej

Mørksejen er en kompakt og kraftigt bygget torskefisk. Den kan blive op til ca. 130 cm lang og lever i 5-250 meters dybde. Kødet er fast og mørk hvid til grålig i farven. Mørksejen egner sig godt til stegning, bagning, dampning og er især velegnet til fiskefars.

 

Kuller

Ligesom torsken har kulleren en lille skægtråd. Ryggen er gråbrun og grågrøn, mens siderne er sølvgrå. På bugen er den hvid. Kulleren lever på 10-450 meters dybde. Kødet er hvidt og fast, og den egner sig godt til at blive stegt, bagt eller dampet/ pocheret.

GÅ TILBAGE

Relaterede varer