Stegt helleflynder med persille- og græskarpuré

Stegt helleflynder med persille- og græskarpuré

Lidt godt at spise? Prøv en lækker opskrift på helleflynder med god samvittighed. Insula går nemlig forrest inden for bæredygtighed i fiskeri.

Stegt helleflynder

Krydr kødsiden på helleflynderfileten med salt – gerne dagen før. Skær helleflynderfileten ud i skiver af cirka 1 cm tykkelse. Sæt 4-5 skiver helleflynder sammen med to tandstikker. Kom sennep, brun farin og æbleeddike i en skål og rør det sammen. Pensel skindet på helleflynderen med marinaden.

Persille- og græskarkernepuré

Sæt en stor gryde vand til at koge. Blancher persillen i det kogende vand i 20-30 sekunder. Tag persillen op af vandet og kom det i iskoldt vand. Tag persillen op af det kolde vand og hak den groft. Rist græskarkernerne ved 170 grader i 6-10 minutter i ovnen. Kom persille, græskarkerner og olie i en blender og blend til en glat puré. Tilsæt evt. lidt mere olie eller vand, hvis det er svært at få puréen blendet helt glat. Smag puréen til.

Ved servering

Kom lidt olie på en pande og varm den op. Kom også helleflynderen på panden med skindsiden nedad. Steg fiskeskindet sprødt. Server den skindstegte helleflynder med persille- og græskarkernepuré.

Kvalitet i havets dyb

Insula er en nordisk seafoodkoncern med speciale i udvikling, forædling og salg af fisk og seafoodprodukter – og de er vores faste leverandør af fisk og skaldyr.

Insula går forrest ift. at sikre kvalitet og bæredygtighed inden for fiskeri, og de giver fuld sporbarhed på alle solgte fisk.

Skånsomme fangstmetoder

Hos Insula prioriterer man skånsomme fangstmetoder og vurderer bæredygtighed ud fra fiskebestand, fangstmetode og miljøpåvirkning.

Sammen med Insula opfordrer vi desuden til, at man i køkkenerne bruger hele fisken – ikke kun for at minimere spild, men også for at bevare havets liv. Vores fokus på området strækker sig fra hav til tallerken.

Har du fået appetit på mere fisk? Se vores udvalg i shoppen.

GÅ TILBAGE

Relaterede varer