Fristende smagsoplevelser fra havet

Fristende smagsoplevelser fra havet

Fantastisk Frisk Fisk og Skaldyr er konceptet, der inspirerer til at sætte flere af de blå proteiner på menuen. Hos os finder du således et bredt udvalg af kvalitetsfisk og -skaldyr i sæson, som du med fordel kan sætte på menuen til glæde for dine spisende gæster.

 

Netop nu er det sæson for torskerogn, mørksej og de skønne blåmuslinger, som du her kan læse mere om.

 

Torskerogn

Torskerognen – også kendt som ’torskebukser’ – er både sund, fedtfattig og rig på B- samt D-vitaminer. Farven kan variere fra lys gul til lyserød, og den afhænger af, hvad torsken har spist. I køkkenet kan du med fordel pochere din torskerogn i vand tilsat salt, peberkorn og laurbærblade. Herefter afkøles den i lagen og kan derefter skæres i skiver og steges på panden. Torskerogn kan også serveres røget.

 

Mørksej

Mørksejen er en kompakt og kraftigt bygget torskefisk. Den er næsten sort med et grønt/blåligt skær på ryggen, mens den har en hvid sidelinje og bug. Kødet er fast og har en mørk hvid til grålig farve. Selvom mørksej er i sæson hele året, er spisekvaliteten bedst fra oktober til marts. I køkkenet egner mørksej sig godt til stegning, bagning, dampning, og den er også velegnet til fiskefars.

 

Blåmuslinger

Blåmuslingen er i sæson hele året, men du opnår den bedste spisekvalitet fra september til maj. Skallerne er mørkeblå og næsten trekantede, mens selve muslingen typisk er gul til orange. Farven kan dog variere alt efter, hvor muslingen lever. Med sit høje indhold af forskellige vitaminer, mineraler og fedtstoffer er muslingen en sund spise.

 

Find smagfulde fristelser i vores webshop

I vores webshop kan du gå på opdagelse blandt mange smagfulde fristelser fra havet.

GÅ TILBAGE

Relaterede varer