Blæksprutten har indtaget de danske farvande

Blæksprutten har indtaget de danske farvande

De er mest udbredt fra midt Norge til Nordafrika, men lander i dag også på de danske fiskeauktioner.

Der er kommet flere blæksprutter i de danske farvande, derfor lander flere og flere blæksprutter på de danske fiskeauktioner.

Faktisk er der efterhånden så mange, at blæksprutten nu opfattes som en invasiv art.

Der er mange gode grunde til at sætte blæksprutte på menuen, og vi har her samlet en række gode tips til, hvordan du med fordel kan servere blæksprutte for dine gæster.

Tips til at sætte blæksprutte på menuen

I køkkenet kan blæksprutten skæres i tynde strimler, saltes og spises rå. De rå strimler kan også blancheres i spilkogende vand eller sauteres hurtigt af i smør, hvilket både giver dem en konsistens og et udseende, som minder om nudler.

Du kan også skære blæksprutten i ringe, som lynsteges på en brandvarm pande, og de kan naturligvis også paneres og friteres. Brug den japanske Panko-rasp for et mere crisp resultat.

Blæksprutterørene kan desuden farseres og tilberedes stille og roligt, indtil fyldet i blæksprutterørene er færdigtilberedt.

Du kan også prøve at confitere de farserede blæksprutterør i andefedt.

Find flere varer i vores shop.

GÅ TILBAGE

Relaterede varer