Smagen af det gode (grise)liv

Smagen af det gode (grise)liv

Bertels Gris er din garanti for kød fra dyr, der har levet et godt liv. Læs mere om Bertels Gris her og få også indblik i det nye smagshjul målrettet madprofessionelle, der ønsker at sætte ord på smagen af grisekød.

Bertels Gris er din garanti for grisekød fra dyr, der har levet et godt liv. Dyrene er af Dansk Landrace og Dansk Yorkshire Gris, og de opdrættes hos Hestbjerg Økologi ved Holstebro.


Hos Hestbjerg Økologi går bæredygtighed og dyrevelfærd hånd i hånd. Her er der plads til, at dyrene kan bruge deres instinkter og leve, som det er naturligt for grise. Kosten er varieret og består blandt andet af frasorterede, økologiske rodfrugter fra DanRoots – en stor, dansk producent af økologiske rodfrugter, som får økologisk gylle i bytte for rodfrugterne. Foruden rodfrugterne får alle grise ensilage bestående af fermenteret kløvergræs, tidligt høstet byg og/eller ærter.


Kærlighed til håndværksfaget

Hos BC Catering tilbyder vi også traditionelle produkter, som er baseret på de økologiske råvarer – og vi går aldrig på kompromis med hverken smag eller kvalitet. Det gælder bl.a. vores økologiske medister af Bertels Gris, som vores professionelle medarbejdere altid producerer med stor kærlighed til håndværket.


Langtidsmodnet og rig på smag

Langtidsmodnet kød er lidt ligesom en god, moden ost – og her skal man ikke være til havartien men nærmere gorgonzolaen. Kødet har masser af smag og en fantastisk mørhed.


Når kød langtidsmodnes, er der tale om en kontrolleret forrådnelsesproces, hvor luftfugtighed, temperatur og cirkulation hele tiden skal være nøje afstemt. Det sikrer blandt andet, at kødets overflade kan tørre korrekt. Lyset i modningsrummet er ultraviolet og dermed bakteriehæmmende, og temperaturen skal konstant ligge på 1 grad. Både temperaturen og luftfugtigheden i rummet tjekkes tre gange om dagen for at sikre de korrekte forhold. Teknikken bag langtidsmodnet kød er gammel, men vi har moderne faciliteter, der kan kontrollere og styre processen.


Få dine udskæringer specialmodnet

Hos BC Catering har du mulighed for at få specialmodnet dine udskæringer og dermed opnå den helt rette sensorik og smag i dine retter. Til julebordet kommer vi ikke udenom den krogmodnede, økologiske grisekam fra Bertels Gris. Sammen med brunede kartofler og en frisk rødkålssalat er dette en sikker vinder. Du kan få den krogmodnede, økologiske grisekam med svær og ben fra Bertels Gris hele året – men husk at bestille i god tid, så du er sikker på levering.


Smagshjul for grisekød


Det kan være svært at sætte præcise ord på smagen af grisekød. Derfor har man nu udviklet et smagshjul målrettet dig, der arbejder professionelt med mad, og som gerne vil vide hvilke smagsnuancer, gris indeholder. Med dette værktøj er der således skabt et gastronomisk sprog, som kan sammenlignes med det, vi kender fra vinens verden.

Download smagshjulet for gris

Læs mere om Smagshjulet for gris hos Landbrug og Fødevarer


Køb dit Bertels Gris i webshoppen

Nedenfor kan du se tre lækre udskæringer, eller du kan gå på opdagelse i webshoppen.

GÅ TILBAGE

Relaterede varer