Sous vide er en fantastisk metode til at opnå mere smag og spare tid ude i køkkenerne. Se hvilke fordele dit køkken kan opnå, her i vores fokus på denne spændende tilberedningsmetode.
Smag & fleksibilitet med sous vide
19.03.2019Sous vide er fransk og betyder ”under vakuum” og refererer til tilberedning af vakuumpakket mad i et vandbad. Denne metode gør, at man kan opnå en fantastisk velsmagende og ensartet tilberedning, på meget kort tid.
Vi har en lang tradition for at arbejde med sous vide, og gennem mere end 15 år har vi udviklet og forfinet vores brug af krydderier til sous vide. Vi mener samtidigt, at vi har fundet opskriften på de perfekte tilberedninger på tværs af talrige kødtyper, til jeres køkken.
Sous vide har en lang række fordele, og blandt de mest markante, kan følgende nævnes:
Smagsnuancerne bevares: Al smag samles i posen, og maden tilberedes i sin egen saft eller marinade og bliver således ikke efterladt på panden eller grillen.
Øget holdbarhed: Ved sous vide tilberedning bliver maden ikke kontamineret af bakterier i luften under og efter tilberedning.
Kort tilberedningstid: Med fødevarer, der er sous vide-behandlede, skal man ikke afsætte meget tid til madlavningen. Produktet er nemlig færdiglavet og skal blot opvarmes.
Mindre madspild: Sous vide-behandlet kød kan genopvarmes flere gange, uden det mister smag og struktur. Bruger du derfor mindre kød end beregnet, kan du let fryse det ned.
Mere mørhed og effektivitet: Grundet tilberedningsmetoden er du sikret et mere mørt, ensartet og saftigt stykke kød. Sous vide er dermed også en garant for ensartet kød og er en fantastisk metode til at spare tid og ressourcer, hvis du håndterer mange serveringer på én gang.
Ingen tidsbestemt levering: På grund af den lange holdbarhed på sous vide produkter er man ikke nødsaget til at få varen leveret samme dag, som den skal bruges. Det giver derfor mere fleksibilitet i jeres køkken.
Mere alsidighed på menukortet: Den lange holdbarhed og mulighed for at genopvarme gør, at man har mulighed for at tilbyde flere forskellige retter og udskæringer ad gangen, som køkkenet kan have nemmere ved at håndtere .
Flere vitaminer: Når grøntsager koges på almindelig vis, kan nogle af vitaminerne og mineralerne ’flyde ud’ i kogevandet. Når grøntsager tilberedes med sous vide metoden bliver en større del i grøntsagen. Denne teknik er også kendt som ”hot-fill”.
Vi tilbyder gennem Fantastisk Frisk Kød & Pålæg, en lang række spændende serier af sous vide. Her får du alt fra saftigt, velsmagende kød udviklet i samarbejde med den prisvindende grill-entusiast Rasmus Bleeg fra virksomheden Woodsmoke, til nænsomt udvalgte udskæringer i konceptet Sous Vide Gros. Derudover kan du også få supper gennem kategorien ”Hot-fill”, hvor du finder adskillige velsmagende supper, gryderetter og meget mere. Velbekomme.