Om knap to uger går det løs ved det europæiske mesterskab Bocuse d’Or i Torino, og det danske team, som BC Catering sponsorerer, knokler for at få alle detaljer på plads.
Prestigefyldt kokkekonkurrence lige om hjørnet
30.05.2018Bocuse d’Or anses for at være en af de mest anerkendte kokkekonkurrencer i verden, og det danske team med Kenneth Toft-Hansen i spidsen ligger lige nu sidste hånd på værket, inden de om få uger skal dyste om at komme videre til verdensmesterskaberne. Løber teamet med en placering, kan de se frem til at dyste i verdensmesterskabet til januar 2019. Og selv om det ikke er første gang, Kenneth Toft-Hansen deltager i Bocuse d’Or, så indrømmer han gerne, at det også er et stort pres, der hviler på hans skuldre denne gang; ”Jeg er utrolig glad for igen at skulle repræsentere Danmark ved Bocuse d’Or, og jeg er til fulde klar over det pres, der hviler på mine skuldre. Bocuse d’Or er uden sammenligning den sværeste og ypperste konkurrence inden for kokkeverdenen” fortæller Kenneth.
Billede: © Bocuse d´Or Danmar - Kenneth Toft-Hansen (tv) og assistent Christian Wellendorf.
Italienske råvarer møder dansk sommer
Det er ikke uden grund, at Bocuse d’Or anses for at være den mest udfordrende kokkekonkurrence. Der er nemlig ikke frit valg på alle hylder, når deltagerne skal sammensætte retter, som de tror på, kan vinde dommernes mad-hjerter. Der er både strenge krav om råvarer og regler, som skal følges. Denne gang skal råvarer som æg og skimmelsosten ’Castelmagno DOP’ eksempelvis indgå i forretten, mens hovedretten skal indeholde brisler, piemotesiske risottoris samt mørbrad af den italienske ungkvæg-rase Fassona Piemontese. Samtidig skal Kenneth Toft-Hansen formå at inkorporere danske råvarer, så retterne afspejler Danmark – og særligt den danske sommer.
Men smagen er ikke alt. Retterne skal også præsenteres på en indbydende måde, og derfor er Kenneth lige nu ved at få produceret et speciallavet fad hos Københavns Møbelsnedkeri, som hovedretten skal serveres på. Et tydeligt bevis på, at denne konkurrence er noget helt særligt i gastronomi-verdenen.
Danmark på det gastronomiske verdenskort
En sejr til Danmark vil ikke kun bekræfte, at Kenneth Toft-Hansen er en forrygende kok, men det vil i høj grad også være med til at styrke det stigende internationale fokus, der er på dansk gastronomi. Noget som ifølge branding-ekspert Kresten Schultz-Jørgensen, har bidraget allermest positivt til at styrke Danmarks globale brand de seneste år: ”Vi repræsenterer som nation en lang række værdier, der har at gøre med livskvalitet og kreativitet – og her står madkulturen helt generelt centralt”.
Billede: © Bocuse d´Or Danmar - Med sig til konkurrencen har Kenneth Toft-Hansen assistenten Christian Wellendorf, præsident Franscis Cardenau samt coach Rasmus Kofoed fra Geranium.
Vi ønsker dem alle held og lykke i konkurrencen, som vi glæder os til at følge på tæt hold.
GÅ TILBAGE