Dansk Gastro Kalv fra Kjargaarden er kalvekød af højeste kvalitet. Her tror man på, at man også i fremtiden vil spise kalvekød. Mængderne bliver måske mindre, men til gengæld vil der være fokus på kødets kvalitet og den gode spiseoplevelse. Læs hele artiklen her.
Passion for kalve og møre bøffer
01.03.2021Kjargaarden ved Ikast er stolt producent af kalvekød til Dansk Gastro Kalv fra Danish Crown, som er i sortiment hos BC Catering. På gården gør de en dyd ud af at forene dyrevelfærd og en mere bæredygtig drift med produktion af kalvekød af højeste kvalitet, og her ser man positivt på fremtiden:
- Hos Kjargaarden er vi godt i gang med at gøre os klar til fremtiden. Vi tror ikke, at kalvekød bliver yt - tværtimod. Mange vil fortsat spise kalvekød med stort velbehag. Mængderne bliver måske mindre, men til gengæld vil der være fokus på, at kødet skal være af høj kvalitet, give en god spiseoplevelse og produceres med fokus på høj dyrevelfærd – og det er lige præcis dét, Dansk Gastro Kalv kan. Her på gården sætter vi en ære i at levere godt kalvekød, som er produceret under gode forhold, fortæller Karsten Willumsen, landmand hos Kjargaarden.
Kjargaarden tager aktiv del i udviklingen
I Danmark har man stort fokus på at skabe en mere bæredygtig produktion af kalvekød, og på Kjargaarden tager man aktivt del i udviklingen:
- Kravene til Dansk Gastro Kalv gør, at vi lever op til nogle helt særlige forhold i forhold til vores produktion. Det gælder blandt andet kalvenes foder, pladsforhold og adgang til vand, samt at kalvene kan sove tørt og blødt. Derudover er vi med i et større forskningsprojekt, hvor vi målrettet arbejder med at skabe en bedre spiseoplevelse og en mere bæredygtig produktion. Blandt andet registrerer vi mængden af foder, kalvenes vægt og hvor meget metan de udånder. Ved slagtningen undersøges kødet for fedtmarmorering og mørhed – alt sammen for at vi kan avle efter en bedre spisekvalitet og samtidig sikre en høj dyrevelfærd, fortæller Karsten Willumsen.
Muskler i vækst skaber møre bøffer
At der stilles krav til produktionen af Dansk Gastro Kalv er noget, der motiverer Karsten Willumsen, som helt fra barnsben har haft stor interesse for landbrug:
- Min interesse for landbruget startede som ganske lille dreng – den er vel nærmest kommet ind med modermælken. Jeg har altid gået op i, at dyrene skal have det godt, så derfor motiverer konceptet omkring Dansk Gastro Kalv mig enormt. Jo bedre vi lykkes, jo bedre bliver vores produkt. Mit motto er, at ”muskler i vækst skaber møre bøffer”. Med det mener jeg, at det gode staldliv har en stor betydning for kødet. Hvis vores dyr er sunde, raske og bliver fodret korrekt, giver det en god og stabil tilvækst hver dag – og det giver glade kunder, slutter Karsten Willumsen.
Det store fokus på trivsel har desuden resulteret i, at Dansk Gastro Kalv har opnået hele 2 ud af 3 hjerter i Fødevarestyrelsens dyrevelfærdsordning.
Se det fulde sortiment af Dansk Gastro Kalv fra Danish Crown
GÅ TILBAGE