Hereford Rio Lucia er naturligt opdrættet ”Grain Fed Beef” af højeste kvalitet fra den frodige pampas omkring floden Rio Santa Lucia i Uruguay.
Fantastiske udskæringer
01.02.2019Kvæg af Herefordracen opdrættes her i rolige omgivelser i harmoni med naturen og med adgang til masser af frisk, grønt græs og rigelige mængder af klar, rent vand fra floden.
”Grain Fed Beef” betyder, at kvæget de sidste 100 dage (minimum) inden slagtning fodres med en nøje, sammensat diæt, som blandt andet består af majs, korn, hø og lucerne. Netop denne fodersammensætning giver ekstra smag og marmorering i kødet ligesom den færdiggør kvæget i en perfekt kvalitetsmæssig stand inden slagtning. Det åbner samtidigt op for, at man på f.eks. top blade- eller bovklump-udskæringerne kan lave en rosastegning af kødet.
Vi giver dig her et bud på, hvordan du kan lave en flot og mør steak af top blade. Denne prisrigtige og spændende udskæring har potentialet til at forsyne enhver gæst i dit køkken med et fantastisk velsmagende, mørt og saftigt resultat på deres tallerken.
Top blade (også kaldt ”blade steak”) er et stykke kød med rigtig meget smag, da det er en muskel, der er meget i brug. Generelt gælder det, at de muskler, der bruges mest, smager af mest. Det specielle ved top blade er, at det er en udskæring fra boven, som normalt skal tilberedes over lang tid for at blive mør, mens denne kan rosasteges. Den er samtidig billigere end oksefilet, men mere smagsfuld.
Se opskriften på Steak af top blade med bagte rødbeder, gulerødder og sennepskorn
GÅ TILBAGE