Hvert år udgiver vi via vores moderselskab Euro Cater en bæredygtighedsrapport, hvor vi sætter fokus på vores indsats inden for CSR og ESG. Læs mere om rapporten her.
Ny rapport om bæredygtighed på gaden nu
08.02.2023CSR og ESG er emner, der i dag er meget centrale i det moderne, professionelle køkken, og for os er bæredygtighed en del af vores vision for, hvordan vi som koncern arbejder med respekt for mad, mennesker og natur.
Tal på bæredygtigheden
Med vores CSR-strategi arbejder vi aktivt for at sikre, at vi med vores varesortiment gør det let for dig som kunde at træffe grønne og mere bæredygtige valg til menukortet. Vi har således fokus på alt fra gode arbejdsforhold til mindskning af miljøbelastningen, og vi bestræber os på hele tiden at bevæge os i en mere bæredygtig retning.
I vores bæredygtighedsrapport supplerer vi det velkendte CSR-begreb med ESG, som står for Environmental, Social og Governance. Helt konkret betyder det for dig, at du i rapporten får et endnu bedre indblik i vores arbejde med bl.a. påvirkning af miljø, klima og samfund – og ikke mindst vores faktuelle resultater.
For en grønnere fremtid
Fælles for vores bæredygtige tiltag er, at vi som virksomhed tager ansvar igennem en række initiativer til gavn for miljøet og samfundet.
Grønne kasser til gavn for miljøet
Et af de større projekter inden for bæredygtighed, som vi har gennemført igennem det seneste år, er indfasningen af vores nye, bæredygtige emballage – de grønne, genanvendelige plastkasser. Vi anvender dem til pakning og levering til kunderne i Danmark, og de er blevet taget rigtig godt imod. Det er daglig omtanke, og på samme tid reducerer de ressourceforbruget hos kunderne til håndtering og bortskaffelse af engangsemballage. Kasserne fylder 86% mindre sammenklappet, hvilket er en stor fordel for kunden, som mangler plads, og samtidig cirkulerer de i op til 7 år.
Danmarks første emballageguide
Vi har desuden sat fokus på optimering af forbruget af emballage hos vores kunder, som tilbyder take away. Det sker med Danmarks første emballageguide, som har til formål at hjælpe vores kunder til at skabe mindre affald, en højere grad af fødevaresikkerhed samt mindre madspild. Med guiden gennemgår du tre enkle steps, hvor du bl.a. kan afklare materiale, indtaste type af ret samt øvrige krav til materialet.
Vi sætter eldrevne lastbiler på vejen og solceller på taget
Også på transportområdet sker der stor udvikling, og i efteråret 2022 har Dansk Cater som de første i den danske foodservicebranche sat tre 100% eldrevne lastbiler i drift. Flere eldrevne lastbiler er desuden på vej til at blive leveret i 2023. Samtidig har man påbegyndt installation af solceller på foreløbig to lokationer. Et tiltag, som går godt i hånd med det øgede elforbrug, der følger af, at en større del af bilflåden i fremtiden skal overgå til el. Vores lokale placeringer betyder, at vi har kortere afstand til kunderne og kan oplade hjemme på egne destinationer og udnytte solenergien optimalt.
En ny chance til de skæve grøntvarer
I samarbejde med Gasa Nord Grønt tilbyder vi GartnerHjælpen, som er et koncept, der mindsker madspild ved at redde de skæve grøntsager ude ved producenterne – spild foregår nemlig ikke kun ude i køkkenerne. I stedet for at ende i jorden eller i skraldespanden, fordi de ikke lever op til de traditionelle krav til størrelse eller udseende, bliver de solgt via GartnerHjælpen – til stor glæde for landets professionelle køkkener, som ønsker at bidrage til bedre ressourceudnyttelse og ikke mindst for miljøet.
Se meget mere i vores rapport
Når vi overfører arbejdet med CSR og ESG til vores virkelighed som en af landets førende foodservicegrossister, så har vores bæredygtighedsrapport netop til formål at skabe fuld transparens i vores arbejde med bl.a. bæredygtighed og social ansvarlighed. Det er et område, som kun vil vokse i tiden, der kommer - ikke mindst fordi der fra 2025 kommer nye EU-krav på området, som vi skal efterleve.
Læs vores bæredygtighedsrapport lige her
GÅ TILBAGE