Madspild har konsekvenser for både klima og miljø, men det er heldigvis noget, som alle kan være med til at afhjælpe. Derfor markerer vi den Nationale Madspildsdag den 29.09.22 med inspiration til, hvordan du kan være med til at bekæmpe madspild i dit køkken.
Madspildsdag 2022
27.09.2022Danmark redder maden
Spild af mad handler ikke blot om, hvad der smides ud og går til spilde i det private – det handler også om det spild i fødevarekæden, der bl.a. finder sted under dyrkning/produktion, transport, håndtering og indpakning i butikkerne samt ved tilberedning og servering i restauranterne.
Derfor er det vigtigt at sætte fokus på problemet. Som en del af partnerskabet ”Danmark mod madspild” og i forbindelse med både den danske og FN’s internationale madspildsdag (International Day of Awareness of Food Loss and Waste) den 29. september 2022 markerer BC Catering dagen ved at bakke op om kampagnen DANMARK REDDER MADEN. Det er tænketanken ONETHIRD, der står bag kampagnen, og i år har man særligt fokus på madspild hos de madprofessionelle som bl.a. kantinerne og restauranterne.
Markér dagen sammen med os
Ude i landets professionelle køkkener kan I også være med til at markere Madspildsdag 2022 og støtte sagen. Det kan I bl.a. gøre ved at sætte materialer frem til jeres personale og kunder, så de også gøres opmærksomme på kampagnen.
Der er således forskelligt brandingmateriale til jeres rådighed via linket nedenfor, og det inkluderer bl.a. plakater, flyers til kantinebordene, idékatalog med aktiviteter til madspildsugen, plakater til ophængning i køkkenet samt grafik til sociale medier samt intranet.
Hent og print materialer til Madspildsdagen d. 29. september her
Bagom kampagnen
Ifølge Miljøstyrelsens hjemmeside om madspild bliver der smidt store mængder mad ud verden over – hver dag. Det største madspild sker imidlertid, inden maden sælges til forbrugeren. Det vil sige i processen fra produktion til salg – og dette indbefatter altså de professionelle køkkener.
Madspild har konsekvenser for både klima og miljø, men det er samtidig noget, som alle kan være med til at afhjælpe. Faktisk er der undersøgelser, der viser, at ca. halvdelen af den udsmidte mad kunne være blevet spist i stedet. Alene i Danmark smides der hvert år 814.000 tons mad ud, hvilket svarer til en CO2-udledning på 1,8 mio. tons. Kampagnen DANMARK REDDER MADEN sætter således fokus på, hvordan du i det professionelle køkken kan være med til at bekæmpe madspild.
GÅ TILBAGE