Lige så mange forskellige typer bær der findes, lige så mange spændende anvendelsesmuligheder har disse små mirakler i madlavningen. Se hvorfor bær bare er fantastiske her.
Tid til bær
13.06.2019Flere bær på menuen
Jordbær, hindbær, solbær, morbær, kirsebær, stikkelsbær, brombær - listen er alenlang. Bær kan fungere både som det klassiske søde/syrlige indslag i desserterne, men også som en central komponent i alt fra morgenmad, saucer, syltetøj, smoothies, saft og meget mere.
Bærsæsonen er i fuld gang her fra juni måned, og da dyrkning af bær under plastiktunnel eller plantedug vinder mere og mere indpas i det danske landbrug, ses det også herhjemme, at sæsonen for bær bliver længere og længere. Bærrene er nemlig i højere grad beskyttet mod vind og vejr, og det betyder, at vi i længere tid kan tilbyde saftige nyplukkede danske bær i vores sortiment. Jordbær er blandt de første danske bær, der kommer i sortiment, og masser af andre typer spændende danske bær, bliver løbende tilgængelige gennem sommeren.
Smagen af Danmark
Bær, såsom havtorn, der primært vokser langs landets kyster, er en ingrediens som kan få de fleste retter til at smage af traditioner og Danmark.
Tørring fremmer smagen
De fleste bær er velegnede til at tørre. Processen gør, at både sukker og smagsstoffer koncentreres og kan herefter bruges både som snacks, i desserter eller i en sprød salat.
Ingen sødme uden salt
Syrligheden og/eller sødmen man finder i bær er en fantastisk konstrast til det salte. Brug eksempelvis bær i salaten sammen med en saftig steak.
Invitér det vilde indenfor
Bær er unægteligt en central del af en servering med vildtkød. Sæsonen for vildt er i fuld gang og passer fantastisk sammen med mange forskellige typer bær.
Perfekte til fermentering
Havtorn i honning, surkål med enebær eller blåbær/hindbær kombucha. Kombinationsmulighederne er endeløse for brugen af bær enten alene eller i samspil med øvrige ingredienser til fermentering.
Syrlige, søde & sunde
Bær smager ikke bare fantastiske. De er også fyldte med antioxidanter, C-vitaminer og mineraler, der er fremragende for helbredet.
Ikke bare et jordbær
Jordbær findes lige som ribs og mange andre bær, i flere forskellige sorter. Dybdahl, Elsanta, Florence, Honeoye og Ostara er blot eksempler på de forskellige typer, der findes.
Bær, fisk & skaldyr
Bær er fantastiske i et væld af retter og står også fantastisk godt sammen med fisk og skaldyr. Brug eksempelvis syltede grønne jordbær til en afbalanceret jomfruhummertatar med drænet yoghurt og mynthe.
Et væld af varer
Vi får hele tiden nye spændende bær i sortimentet i denne tid. Hold øje med webshoppen, eller tag en snak med din konsulent om, hvordan du kan få flere af disse fantastiske smagsgivere på dit menukort.