Spis dansk frugt i sæson

Spis dansk frugt i sæson

Hos BC Catering støtter vi op om den danske frugtproduktion og de lokale danske frugtavlere, hvorfor vi ønsker at sætte fokus på sæsonens frugt. 

Vi mener nemlig, at det er vigtigt at bakke op om den fortsatte produktion af lokale råvarer, hvor kvalitet og smag er i top og vejen fra jord til bord samtidig forkortes.

Dansk frugt i sæson – et godt valg

Vær med til at støtte de danske frugtavlere. I samarbejde med Vores Jord sætter vi ekstra fokus på sæsonens danske frugt. Hvorfor købe udenlandske æbler om efteråret og vinteren, når vi har nogle af verdens bedste æbler i vores egen køkkenhave? Vi ønsker, at de professionelle køkkener tilvælger dansk frugt, der er i sæson for fortsat at bakke op om lokale råvarer og ikke mindst den danske køkkenhave.


En æbleindsats, der bar frugt

Sidste år efterlod den danske æblesæson en ualmindelig stor høst. Derfor gjorde vi en stor indsats for at få den ualmindelige store høst af æbler ud til de professionelle køkkener. Æbleindsatsen bar frugt, og sidste år lykkedes det at fordoble salget af danske æbler. Vi ønsker at fortsætte den positive omstilling og tilvælge dansk frugt i sæson.

Æbler fra den danske køkkenhave kan bl.a. bruges til alverdens retter alt fra salater og simreretter til det søde køkken. Den danske frugt har en helt særlig unik balance imellem syre og sødme.


Æblesæsonens tre faser

Den danske æblesæson inddeles henholdsvis efter sommeræbler, efterårsæbler og vinteræbler. De fleste æbler høstes fra midten af august og ca. tre måneder frem – herefter afhænger sæsonen for de enkelte sorter af, hvor godt æblet holder sig, og hvor stort udbyttet har været. Sæsonen for den enkelte sort kan derfor afvige fra år til år.

GÅ TILBAGE