Arbejdet med fødevarer handler om at bruge alle sanserne. Ikke kun når man spiser eller tilbereder dem, men også i udvælgelsesfasen, hvor succesen grundlægges.
Specialviden giver bedre mad
21.02.2019I forbindelse med vores koncept, Fantastisk Frisk, har vi tilknyttet nogle af branchens dygtigste fagspecialister inden for friskvarer som grønt, kød og fisk. De har gennem deres erfaring og store viden om fødevarer, udviklet en helt special sans for, hvor og hvordan de får de fantastiske, friske råvarer i dit køkken.
Smag med krølle på halen
Grisekød er på samme måde som oksekød en rig og varieret verden af smag, teksturer, kvaliteter og racer.
”I Danmark bruger vi almindeligvis tre forskellige racer – Dansk Landrace, Dansk Yorkshire og Duroc. Racerne krydses ofte på forskellig vis, når der produceres slagtegrise, så de gode egenskaber fra de forskellige racer kombineres. Derudover er der begyndt at komme nye racer til, som fx spansk sortfodsgris samt gamle racer, som er blevet ’genopdaget’. Det er bl.a. racer som dansk sortbroget, som især bliver solgt til økologiske landbrug og landbrugsmuseer med grise", fortæller Klaus Tonny Hansen, Fagspecialist på Fantastisk Frisk Kød & Pålæg.
Frugt & grønt kan mere end du tror
Vi skal alle gøre mere for at blive mere sunde og bæredygtige ude i de danske restauranter og kantiner. Der skal mere grønt på menuen, og her kan vi hjælpe dig med både viden og inspiration.
”Noget så almindeligt som en agurk kan faktisk meget mere end blot være en ingrediens i salat. For agurken gemmer både på sunde og vigtige vitaminer og mineraler. Agurk indeholder magnesium, som er med til at berolige dit nervesystem, og det er samtidig godt for blodtrykket. Den indeholder også K-vitamin, som bl.a. er godt for din knoglesundhed, da det hjælper kroppen med at optage kalk fra kosten”, fortæller Fagspecialist Benjamin Larsen på Fantastisk Frisk Frugt & Grønt.
Lad os få mere fisk på menuen
Vi spiser mere fisk i Danmark, men stadig kun ca. 10 % af danskerne, spiser fisk to gange om ugen. Derfor har vi i foodservicebranchen også et ansvar for at slå et slag for at få fisk og skaldyr på menukortene.
”Torskerogn er et godt eksempel på en sund og fedtfattig vare og indeholder masser af B- og D-vitaminer. Og når du bruger frisk torskerogn, får du det optimale ud af råvaren i forhold til både smag og alle de sundhedsmæssige fordele”, fortæller Fagspecialisten på Fantastisk Frisk Fisk & Skaldyr, Morten Nysom.
Læs den nyeste udgave af magasinet BLUS som er lavet af lyst og passion for mad
GÅ TILBAGE