Grøntsæsonen er i gang - det kan du glæde dig til

Grøntsæsonen er i gang - det kan du glæde dig til

Læs mere om, hvilke grøntvarer der er i sæson netop nu, og hvilke du kan glæde dig til i den nærmeste fremtid. 

Inden længe er vi halvvejs i forårsmånederne, og vi har allerede glæden af en del solskinstimer og milde temperaturer. De forskellige sæsoner bringer masser af forskellige danske grøntvarer med sig, og her i foråret begynder der særligt at komme mange spændende danske varer i sortimentet.

Herunder følger en oversigt over, hvilke grøntvarer vi kan glæde os til i nærmeste fremtid – naturligvis helt betinget af udviklingen i vind og vejr.

Netop nu:

Ramsløg
Ramsløg er en af forårets helt store smagsgivere, som gør et ualmindeligt godt indtryk i et væld af retter. Ramsløg dufter og smager en lille smule af hvidløg blandet med purløg, blot i en lidt mildere grad.
Få friske, danske ramsløg her.
Se en opskrift på grisebryst med asparges og ramsløg her.


Rabarber
Rabarber er en anden lækker grøntvare, som er i sæson netop nu. Det er en vaskeægte forårsbebuder, der kan bruges i et utal af forskelligartede retter – både som det sure og som det søde indslag.
Køb skønne, danske rabarber her.
Se en opskrift på hvid chokolademousse med bagte rabarber og granité.


Agurker
Danske agurker og skoleagurker har du også allerede nu mulighed for, at inkorporere i retterne til dine gæster. Selvom agurker kan fås året rundt, er der mere farve og smag i dem du får på denne årstid. Om det er i kartoffelsalaten, sandwichen eller som pynt på smørrebrødet, gør den grønne grøntsag det altid godt, som det sprøde og friske indslag.
Få de sprøde danske agurker her.
Se en opskrift på brændte agurker i agurkebouillon med stegt gris og fermenterede rabarber og friskost.


Kartofler
Nye danske kartofler er en meget eftertragtet delikatesse. Dem fra drivhus har vi allerede kunne nyde i en rum tid, og meget snart vil du kunne servere de første nye kartofler, der har groet under dug, for dine gæster.
Få nye kartofler her.
Se en opskrift på kartofler med creme på gammel knas, maltjord og løvstikke.

 

Senere i april måned

Radiser
Ca. midt i april kan du få de første danske radiser fra drivhus og ugen efter vil de være fra friland. Radiser finder man ofte i det kolde køkken (selvom de også kan bages og ristes) og føles som noget meget dansk for mange. De har en skarp smag, der passer godt i de fleste salater.
Selvom de endnu ikke er danske, kan du få radiser fra fx Holland her.
Se en opskrift på syltede radiser med hindbæreddike.

 

Spinat
Det varer heller ikke ret længe før du kan få lækker frisk spinat fra Danmark, til de grønne og ofte sunde retter. Spinat kan både spises rå, dampes, steges og stuves og spiller godt sammen med krydrede retter. 
Få frisk spinat her.
Se en opskrift på spinatgratin med hvid fisk her


Cherrytomater

Friske, danske cherrytomater vil være tilgængelige sidst i april. Cherrytomater er ofte sødere end almindelige tomater og gør derfor lykke i salater og som snacks.
Få skønne cherrytomater fra fx Spanien eller Italien.
Se en opskrift på bagte cherrytomater.

 

Maj

Spidskål
I begyndelsen af den sidste forårsmåned, før sommeren for alvor banker på døren, kan du se frem til de første spidskål fra drivhus og 2-3 uger senere følger dem fra friland. Spidskål på denne årstid er ofte en smule sødere og virker friskere i smagen end dem, der fås om vinteren. 
Indtil videre kan du få udenlandske spidskål her.
Se opskrift på spidskål med lime-chilimarinade og peanuts.


Tomater
Danske frilandstomater ventes også klar i begyndelsen af maj – og her er der virkelig noget at glæde sig til da disse tomater er overordentligt velsmagende og ofte har en dejlig, fast konsistens.
Få friske tomater her.
Se opskrift på fyldte tomater.


Kinakål

Midt i maj vil de første danske kinakål være klar. Kinakål er en meget mild kål med en snert af bitterhed der topper i wokretter og kålsalater.
Få udenlandske kinakål her.
Se opskrift på asiatisk salat med kinakål og koriander.

 

Juli

Røde spidskål
I starten af juni forventes de første røde spidskål at være klar. De røde spidskål giver en smuk farvesammensætning til enhver salat, mens smagen er mild og konsistensen er sprød. 
Få udenlandske røde spidskål her.
Se opskrift på rød og grøn salat med ramsløg og peanut-salsa.

Ovenstående er blot et udpluk af alle de skønne grøntvarer, som foråret og sommeren byder på – hold løbende øje med webshoppen og vores annoncer for at se alle de spændende nyheder, og kontakt gerne din konsulent for at få endnu flere spændende sæsonfriske grøntvarer på menuen. Under alle omstændigheder er der masser at glæde sig til.

GÅ TILBAGE

Relaterede varer