GartnerHjælpen - missionen er lykkedes

GartnerHjælpen - missionen er lykkedes

Konceptet GartnerHjælpen er blevet taget rigtig godt imod, og de professionelle køkkener har fået kærlighed for de skæve grøntsager.

I al sin enkelthed går konceptet bag GartnerHjælpen ud på at redde de skæve grøntsager ud fra ideen om, at vi skal give de skæve grøntsager en chance til, da de på trods af deres skævheder smager lige så godt som de andre grøntsager. Samtidig har de alle de samme gode kvaliteter.

Mindre madspild, mere bæredygtigt landbrug

Dagligt høstes der mange kilo frugt og grønt på de danske marker, der afviger fra de gængse ønsker til størrelse og udseende. Fælles for disse afgrøder er, at de desværre ofte ender i skraldespanden. Dette madspild af de afvigende afgrøder er fundamentet for konceptet GartnerHjælpen.

Med GartnerHjælpen gør vi en stor indsats for at redde madspild i første led. Ude ved avlerne foregår der en stor frasortering af lækre grøntsager og sprøde frugter alene af den årsag, at varen er lidt for lille, lidt for stor, lidt for skæv eller skåret forkert. Årsager, som ikke har indflydelse på kvaliteten af varen, men kun på udseendet. Når vi har brugt jordens ressourcer på at fremstille en grøntsag, så skal den spises – også selvom den er lidt ’skæv’ – og det hjælper vi med igennem GartnerHjælpen”, fortæller Benjamin Larsen, der er markedschef hos Cater Grønt. 

Skævhederne kan blot synes - ikke smages

Hos BC Catering er vi glade for, at missionen lykkedes. En mission om at hjælpe gartnerne af med de overskudsprodukter, som de tidligere ikke kunne komme af med. ”Vi producerer ikke efter at lave ’skæve’ grøntsager, så er det faktisk en lille succes, når vi har oplevet knaphed af de skæve varer. Vi sælger det, som er skævt, og avleren får penge for både sine skæve og ikke skæve varer – det er da gartnerhjælp, der vil noget”, fortæller Benjamin Larsen.

Når knaphed er en succes

Konceptet er blevet taget så godt imod, at vi flere gange har måtte melde udsolgt, hvormed missionen er lykkedes – gartnerne står ikke længere med overskydende grøntsager. Konceptet har fået en god modtagelse, og vi har hele tiden været tydelige omkring, at der er de mængder, der nu en gang er”, slutter Benjamin Larsen.

Grundet den gode modtagelse af konceptet har BC Catering planer om at udvikle konceptet, så du fremover vil kunne kontakte din konsulent direkte.

Udforsk en del af udvalget på vores webshop eller her nedenfor.

GÅ TILBAGE

Relaterede varer