I juletiden er det ikke altid frugt, der løber med opmærksomheden, men eksempelvis appelsiner eller æbler kan faktisk integreres i den traditionelle julemad på adskillige, spændende og alsidige måder.
Frugtfuld jul
01.11.2018Frugter kan være med til at give dine retter et spændende og farvestrålende pift.
Appelsiner er i sortiment hele året, men specielt omkring jul er de i højsæson i de lande, hvor hovedparten af af disse importeres fra - og derfor er smag, saft og kraft i højsædet. Æblesæsonen er i denne tid i fuldt flor i Danmark, og friskplukkede, saftige æbler er tilgængelige i rigelige mængder.
Herunder har vi samlet 5 tips til, hvordan du i højere grad kan integrere disse lækre æbler og aromatiske appelsiner i juleretterne til dine gæster.
1. Dessert: Server friske æble- og appelsinbåde som en let afslutning på måltidet. Det er både flot og farverigt.
2. Sauce: Prøv at skifte den klassiske brune sovs ud med en frisk appelsinsauce og server den til retter med and.
3. Salat: Server appelsinsalat som tilbehør. Tilsæt æbleeddike, vaniliestang og sukker til hakkede appelsintern.
4. Steg dem: Steg æblebåde på panden og tilsæt olivenolie og krydderi. Tilsæt også gerne timian eller rosmarin.
5. Kog dem: Æbler kan koges i vand, sukker og vaniliesukker og serveres afkølede med gele (tranebær eller lignende).
GÅ TILBAGE