Brug sæsonens friske rodfrugter til lækre velsmagende retter.
Delikatesser fra Jorden
01.10.2017Rodfrugter er en fælles definition for lækre velsmagende grøntsager, men på trods af fællesbetegnelsen tilhører disse grøntvarer vidt forskellige plantegrupper med hver deres individuelle smagsoplevelser. Jordskokker er eksempelvis en fantastisk ingrediens i madlavningen, som man bruges på vidt forskellige måder. Den nøddeagtige smag er utrolig genkendelig og denne fantastiske jordfrugt kan både anvendes som en supplerende ingrediens i eksempelvis salat, til hovedingrediens i suppe eller som en erstatning for kartofler. Jordskokker er desuden fyldte med både vitaminer og mineraler.
Fra den anden side af spektret finder man persillerod og pastinakker. Disse to rodfrugter bliver tit forvekslet, men de har hver deres fantastiske smagsegenskaber. Hvor pastinakken er lidt blødere og mere sød, har persilleroden til gengæld en herlig subtil smag af persille. Begge kan laves i kombination med hinanden eller særskilt og smager fortrinligt både som klassisk suppeingrediens eller sammen med fisk. Steg, bag, mos, damp, riv eller kog rodfrugterne i dine retter – kun fantasien sætter grænser for brugen af disse fantastiske grønne delikatesser.
GÅ TILBAGE