Udenfor torskens sæson er der masser af andre spændende fisk, der har fællestræk med torsken - se hvilke her.
Torskens afløsere
03.06.2019Torsk er en alsidig fisk, som gør sig fantastisk i et væld af retter. Fisken er i sæson helt fra september til starten af maj måned, men her udenfor dens sæson er der en række andre spændende fisk, som deler mange af torskens egenskaber. Alligevel er de også helt deres egne.
Mørksej
Mørksejen er lidt grovere i kødet end torsken og har en smagsprofil, der er lidt mere karakteristisk. Den er eksempelvis fantastisk at lave fiskefrikadeller af, men gør sig også glimrende i mange andre retter, hvor torsk almindeligvis anvendes. Prøv f.eks. bagt mørksej med æble og syltede rødløg.
Kuller
Kuller er en fisk med meget lyst og let kød, der gør sig fantastisk i sommermenuen - eksempelvis i Fish & Chips eller i råmarineret form - se eksempelvis en rigtig velsmagende opskrift med kuller med kartoffel, ærter og øleddike
Kulmule
Endeligt er kulmule en fisk, der gør sig fantastisk i de samme sarte retter som torsken, men som dog har en smule løsere kød. Kulmule er oplagt at spise råmarineret og eksempelvis i Ceviche (kold fiskesalat). Netop kulmule har tidligere været lidt overset, men er i nyere tid begyndt at vinde indpas i rigtig mange menuer. Se en fantastisk lækker opskrift på råmarineret kulmule med peberrod, sennep og kaviar lige her. Her skal du blot bytte torsken ud med kulmule.
Husk, at hvis man ønsker, at ovenstående fisk (og øvrige) skal blive endnu mere faste i kødet, så kan man med fordel filetere og salte disse enten dagen før, eller et par timer før brug. Hold desuden også øje med alle de sæsonrelevante fisk via vores sæsonkalender, der er frit tilgængelig til download lige her.