Muslinger er sund fastfood!

Muslinger er sund fastfood!

Muslingen er en fantastisk kilde til proteiner og kan ligesom fast food tilberedes på få minutter. Det er nemmere end du tror, at bruge muslinger i kantinen.

"Muslingen er en fantastisk kilde til proteiner, man kan også kalde den havets bøf. Blåmuslinger er rige på omega 3-fedtsyrer, som er gode for hjernen, og jern, der gavner blodproduktionen. Så for de mange danskere, der gerne vil leve sundt og leder efter alternativer til kød, er blåmuslingen et oplagt valg,” siger ernæringsekspert Martin Kreutzer.

Danske muslinger findes i dag rensede og klar til brug. Mange har en opfattelse af, at blåmuslinger er svære at tilberede, men det er ikke rigtigt. Muslinger er sund fastfood, da de kan tilberedes på få minutter.

Muslinger er meget enkle at tilberede. Man svitser lidt forårsløg og fx revne gulerødder i olie, derefter hælder man et glas hvidvin eller et godt glas hvedeøl på. Herefter hældes muslingerne i gryden, låget sættes på og 5 minutter efter har du et færdigt måltid” lyder det fra direktør i Vilsund Blue Søren Tjørnelund Mattesen, som producerer bæredygtige muslinger fra Limfjorden.

De nye kostråd anbefaler, at vi spiser 350 g. fisk om ugen, og her er muslinger et sundt, godt og billigt indslag i en travl hverdag. 

Se mere om friske muslinger på www.fiskikantinen.dk, hvorfra denne artikel også stammer.

Find også et væld af opskrifter med muslinger blandt vores egne opskrifter: Klik her

Velbekomme.

GÅ TILBAGE

Relaterede varer