Skaldyr smager fantastisk på grillen, og vi giver dig her en række gode tips til, hvordan du kan få mere smag og succes ud af disse lækre delikatesser.
Flere skaldyr på grillen
29.04.2019#1) Den optimale tilberedning
Hold godt øje med skaldyrene når du griller – rejer og jomfruhummer skal eksempelvis ikke have mere end blot få minutter på grillen, før de er klar. Hvis tilberedningstiden bliver for lang, risikerer du, at kødet bliver for sejt og gummiagtigt – så som det gør sig gældende med fisk, så er det bedre at give dem for lidt end for meget. Derudover kan det være en fordel at grille ved medium til høj varme for at holde så meget som muligt på væsken i kødet. Hold grillen helt ren, da skaldyrene, du tilbereder direkte på risten, nemt kan hænge fast, og tage smag af resterne.
#2) Brug spyd og folie
Mange skaldyr kan have en størrelse eller overflade, som kan gøre dem udfordrende at håndtere på grillen. Brug derfor gerne enten en foliebakke til at grille dem på, eller spyd for nemt og hurtigt at vende dem og tage dem af grillen. Begge metoder kan være medvirkende til at sikre en mere ensartet grilning.
#3) Eksperimentér med røg
Røgning af kød og grønt er en teknik, der er i hastig fremgang, og i den sammenhæng er skaldyr ingen undtagelse. Brug ”træ-chips”, ”træ-chunks” eller en røgplanke enten som de er, eller lagt i blød 30 minutter inden du griller. Træsorten der anvendes, har en direkte effekt på den smag, røgningen tilfører kødet, og kan tilføre en helt ny personlighed til dine skaldyr. Du kan med fordel fjerne skallen fra eksempelvis rejerne, inden du griller dem, for at så meget som muligt, at røgsmagen trænger ind i kødet. Se hele vores tema om grill og røgteknik lige her og find en lækker opskrift med varmrøgede muslinger her.
#4) Hold øje med sæsonerne
Som med grønt, så er der også sæson for hvornår at skaldyr smager bedst friskfanget – og som med øvrig fisk, så smager friskfangede skaldyr pragtfuldt. Du kan holde øje med præcis hvornår dine favoritskaldyr er i sæson i vores sæsonkalender, som du kan hente lige her.