Selvom fisk ikke plejer at spille den største rolle i julen, kan der alligevel være store smagsoplevelser, masser af vitaminer og ikke mindst tidsbesparelser at hente – med den rigtige fisk og den rigtige tilberedning.
Fisk i en fart - Spar tid i julen
27.11.2018Laks til mange: De fleste, der arbejder i køkken eller på restaurant ved, at noget af det nemmeste fisk at servere for mange mennesker, er en hel ovnbagt lakseside. Problemet med dette er, at laksen ofte får for meget og konsistensen bliver derfor grynet og ”strenget”. Ovnsteg laksen ved lave temperaturer og over længere tid for at undgå dette. Husk også endelig at give fisken godt med salt og vær ikke bange for at bruge krydderurter.
Se opskrift på bagt laks med sennep og brun farin
Sous Vide din fisk: Fisk er meget delikat, hvorfor det er yderst vigtigt, at det ikke får for meget. Når du bruger sous vide til at tilberede din fisk, kan du arbejde med meget præcise temperaturer og du kan lave andre ting i køkkenet, mens du har din fisk i vandbad.
Sous vide af fisk er den mest nænsomme måde og giver et fantastisk resultat. Vær dog opmærksom på, at når du tilbereder især laks, er det vigtigt at give den en time i saltlage først for at forhindre, at der trækkes protein ud af laksen, som kan kendes på den hvide hinde, der sætter sig på overfladen.
Fiskesuppe: Det efterhånden kolde vejr indbyder til varm og lækker fiskesuppe. Varm fiskesuppe er ikke blot lækker at varme sig på, på en kold dag, men det er faktisk også en mættende, nem og billig ret, der er nem at lave til mange. Fiskesuppe er stærkt undervurderet, for det smager fantastisk. Du kan for eksempel servere en fiskeminestrone, en græskarsuppe med sej, spinatsuppe med torsk eller måske en julesuppe på safran og muslinger.
Se opskrift på fiskesuppe med champignon og bladselleri
GÅ TILBAGE