Disse 3 ting har stor indflydelse på fiskens smag

Disse 3 ting har stor indflydelse på fiskens smag

Fisk kan smage på mange fantastiske måder, men smager allerbedst når de købes i sæson. Her kan du se en række elementer, som har stor betydning for hvornår fisken er bedst.

Gydning & energiforbrug
Eksempelvis gyder rødspætten i Danmark i vinterhalvåret og kan være meget tynde omkring april måned, da de har forbrændt meget af deres energi gennem vinterhalvåret. Herefter tager de igen på, når vandtemperaturen når op på 6-7 grader – gerne omkring maj måned. Thomas Højrup, der er formand for Thorupstrand Fiskerlaug, har et godt ordsprog, hvor han minder folk om dette. ”Jeg siger altid til folk, at når skoven er grønnest, er rødspætten skønnest”. Igennem sommeren og efteråret spiser rødspætten sig større og større, og når der står november på kalenderen, er rødspætten oftest på sit tykkeste.

Fisken er hvad den spiser
Fiskens smag er også afhængig af hvad, den spiser. Torsk, der primært har levet af tobis, kan have en kødkonsistens, som er meget mere olieret, end hvis de eksempelvis har levet af krebsdyr, hvor kødet er fastere, og skællet er regnbuefarvet. Derfor kan fisk smage vidt forskelligt igennem året.

Der er mange muligheder og fordele ved at sammensætte menuen og udvælge fisken efter hvornår, den er i sæson.

GÅ TILBAGE