Der er mange ting, som gør den højrevendte fladfisk mere end fantastisk. Læs mere om hvilke her.
Den fantastiske rødspætte
03.06.2018Sommeren byder på mange smagsfyldte fisk, og denne gang sætter vi fokus på rødspætten - en højrevendt fladfisk, der kan blive op mod 1 meter lang og opnå en vægt på 7 kilo. Fisken er særligt kendt for dens røde pletter på den glatte, brune overflade, dens klare, hvide underside samt for at have en buet række af benknuder bag øjnene. Og så er den særdeles rig på en masse gode næringsstoffer, såsom jod og selen.
Den velkendte fiskeart er at finde fra Middelhavet og langs Europas kyster, og så er den også almen udbredt i de skandinaviske farvande. Særligt i Nordsøen, Skagerrak, Kattegat og Østersøen kan du være heldig at få den velsmagende fisk på krogen.
Rødspætten kan tilberedes på adskillige måder. Du har derfor god mulighed for at lade kreativiteten fylde i dit køkken og skabe nogle lækre, og alsidige retter med rødspætten i fokus. Du kan eksempelvis prøve dig frem med en dampet rødspætte serveret med grillede squash og krydderstegte kartofler - eller en lynstegt rødspættefilet med tilhørende auberginekaviar og hjemmelavet frisk pasta. Begge er retter, som egner sig perfekt til de lune sommeraftener på terrassen, og som med garanti vil give dine kunder en udsøgt smagsoplevelse.
GÅ TILBAGE