Vi er vilde med laks i Danmark og med ASC certificeret laks, sikrer du dig, at du vælger ansvarligt opdrættet fisk og skaldyr.
ASC certificeret laks
24.08.2018Vi har hørt det, mange gange – fisk er en gave for vores sundhed, og ikke nok med, at det er sundt, så smager fisk fantastisk i maden. Og det er en fisk danskerne er glade for - faktisk er laksen en af verdens mest efterspurgte fisk.
For år tilbage var opdrættet laks et omdiskuteret emne, men i dag foretages der nøje kontrol gennem hele værdikæden, så du er sikret et frisk og sundt produkt. Blandt andet er de fleste laks, der er dyrket i dambrug nu mærket med ASC-certificeringen (Aquaculture Stewardship Council), hvilket betyder, at produktet skal kunne spores helt tilbage til opdrætsstedet gennem alle led i værdikæden. Med andre ord; fra ”vand-til-tand”. Samtidigt lever opdrætsstedet op til en række standarder for at kunne kategoriseres som værende bæredygtig. Køber du laks, der er ASC-mærket, ved du altså, at det kommer fra et sted, hvor de både passer på miljøet og samtidig sikrer gode vilkår for fiskene.
Vi er vilde med laks
Populariteten af laksen hænger måske sammen med, at den kan tilberedes på mange forskellige måder. Den kan nemlig både tilberedes røget, grillet, stegt og smager perfekt i både salater eller sammen med fx ny kartofler og friske grøntsager. Uanset hvilken måde du vælger at tilberede fisken på, så er du sikker på, at du får en masse sunde nærings- og fedtstoffer. Nedenfor har vi fundet et par opskrifter med laks, som du med fordel kan give dig i kast med.
- Lakselasagne med spinatbechamel
- Røget laks med brændte jordskokker og pomelo
- Bagt laks med rababer-appelsinsalat