Vores kok Søren Kyed giver dig her 5 tips til, hvordan du kan sætte mere velsmagende fisk på menuen i dit køkken.
5 uundværlige tips til vellykket fisk
10.01.2018”I køkkenerne ser jeg ofte, at fisk ikke er prioriteret på menuen, og det er en skam, fordi det både kan være nemt at tilberede en velsmagende fisk og enkelt at håndtere i køkkenet” fortæller Søren Kyed, kok i BC Catering.
Nedenfor giver Søren en række tips til hvordan, du nemmere kan sætte velsmagende fisk på menuen.
Tip #1 - Brug fisk i sæson
Udvælg de fisk der er i sæson – spis eksempelvis torsk fra efteråret og frem til foråret og sæt gerne makrel på menuen om sommeren. Se vores kalender for hvornår fisk er i sæson på vores online Fantastisk Frisk univers.
Tip #2 - Få mere fast kød Krydr fisken med salt og en lille smule sukker dagen i forvejen - det er med til at gøre fisken fastere i kødet. Fisken kan også saltes 30 minutter i 5% saltlage (1 liter kold vand rørt op med 50 g salt).
Tip #3 - Vitaminer til de kolde måneder
Fisk er fyldt med D-vitamin og Omega-3 fedtsyrer, og det kan være et godt vitamin-boost for gæsterne i dit køkken i de mørke måneder, hvor vi ikke har meget lys og dermed får mindre D-vitamin fra solens stråler.
Tip #4 - Bag i stedet for at stege
Fisk behøves ikke at pandesteges. Bag i stedet fisken - gerne med skind på. Når skindet slipper fiskekødet, er fisken perfekt tilberedt. Du kan med fordel undertilberede fisken lidt og lade den trække færdig, når den tages ud.
Tip #5 - Sørg for udskiftning
Bagt eller stegt fisk som har stået længe på buffeten kan hurtigt blive tørt og trist at se på, så bag gerne fisk flere gange i løbet af dagen - så er fisken altid spændende og velsmagende for dine gæster.