
Høj gastronomi med anatomisk ansvar
Dansk Gastro Kalv er ikke blot et koncept. Det er en hyldest til kvalitet, faglighed og respekt for hele dyret.
Med høj kvalitet i hver eneste udskæring åbner Dansk Gastro Kalv op for langt flere muligheder i det professionelle køkken.
Og det er netop her, det anatomiske ansvar kommer i spil.
Med Dansk Gastro Kalv fra Danish Crown bliver det muligt – og meningsfuldt – at bruge hele dyret.
Ikke kun de gængse, populære udskæringer, men også de alternative og ofte oversete stykker, som rummer masser af smag og potentiale.
Det er kvaliteten, der gør forskellen, og som sikrer, at hele dyret kan bruges med stolthed.
Det handler om at løfte gastronomien, reducere spild og skabe nye retter med omtanke.
Dansk Gastro Kalv er for dig, der tager ansvar – med kniv, viden og vilje til at tænke anderledes.
Håndværket bag kvaliteten
”Når jeg håndselekterer til de professionelle køkkener, så sikrer det, at de får en ensartet vare hver gang, vi leverer til dem”.
Uffe Møller Madsen, Selektør og disponent ved Danish Crown
En workshop med viden, håndværk og smag i centrum
Hvordan kan man i det professionelle køkken tage mere ansvar – og samtidig få mere smag, bedre udnyttelse og større variation på menukortet? Det var udgangspunktet, da vi samlede fagfolk, leverandører og kokke til en inspirerende workshop med fokus på Dansk Gastro Kalv og det anatomiske ansvar.
Workshoppen fandt sted i Danish Crowns MasterChef-køkken i Randers, hvor udvalgte køkkenteams arbejdede side om side med Casper Zielinski, som er kok hos Danish Crown.
Sammen gik de på opdagelse i de mindre kendte udskæringer og demonstrerede, hvordan Dansk Gastro Kalv fra Danish Crown kan bruges kreativt og økonomisk. Dagen bød på faglig sparring, ny inspiration og masser af smagsprøver. Og vigtigst af alt – deltagerne fik konkrete idéer til, hvordan man i det professionelle køkken kan få endnu mere ud af hver eneste kalv.
Gentænk udskæringerne
"Vi snakker ind i den gode historie. Vi kan se, at restauratørerne derude stolt skriver Gastro på menukortene. Det er supermørt. De får de samme produkter hver gang, og de ved, hvordan de skal håndtere de her produkter".
Casper Zielinski – Kok og Key account manager, Danish Crown
Hvad er Dansk Gastro Kalv?

Hjerterne på rette sted
Dansk Gastro Kalv fra Danish Crown er baseret på krydsningskalve og udviklet med et særligt fokus på dyrevelfærd, og det har givet serien hele to hjerter i dyrevelfærdsmærkningen.


Krydsningskalve
Kvalitetskødet er baseret på krydsningskalve af velkendte malkekvægsracer og kødkvæg som Hereford, Dansk Blåhvid og Charolais. Kalvene har en stor muskelfylde og kødet har en lækker mørhed og uovertruffen smag.

Danske landmænd
Kalvene vokser op hos udvalgte danske landmænd, hvor man gør en dyd ud af at forene dyrevelfærd og en mere bæredygtig drift med produktion af kalvekød af højeste kvalitet. Det sikrer, at kalvene har et godt liv.

Kvalitet, der kan smages
Med Dansk Gastro Kalv forenes god dyrevelfærd med stor smag og høj kvalitet. Kalvene har levet et godt liv med bl.a. god plads, som sikrer trivsel og udvikling af en sund muskulatur – og det er noget, der kan smages!
Det siger køkkenerne
"Jeg synes klart, at det er super, super vigtigt, at hele dyret bliver brugt. Det er det, der er allerfedest i produktet. Det er jo, at man bruger hele dyret. Man får lov til at arbejde med nogle udskæringer, man måske ikke har arbejdet så meget med de sidste mange år".
Jesper Løber - Gastronomisk chef, Restaurant Nögen
Få inspiration til dine serveringer
I vores opskriftsunivers finder du masser af inspiration til opskrifter med Dansk Gastro Kalv fra Danish Crown.
Her får du tips til at anvende de alternative udskæringer, og vi inspirerer til at indtænke hele dyret i dine serveringer.
Alt sammen med udgangspunkt i råvarer af højeste kvalitet – og med respekt for det anatomiske ansvar.
Du kan let søge direkte efter opskrifter med Dansk Gastro Kalv.
Brug hele dyret i dine serveringer
Historien bag Dansk Gastro Kalv
Idéen til Dansk Gastro Kalv fra Danish Crown opstod oprindeligt hos Landbrug & Fødevarers videnscenter SEGES. Tilbage i 2011 startede de et projekt, der skulle nedbringe den danske eksport af spædekalve. Konceptet byggede på, at man krydsede malkekvæg med velkendte kødkvægsracer som Hereford, Dansk Blåhvid og Charolais, og dette – kombineret med kalvenes særlige opvækst – har resulteret i kalve med stor muskelfylde, enestående mørhed og uovertruffen smag. Det gav med andre ord Dansk Gastro Kalv, som vi kender det i dag. Igennem et tæt samarbejde mellem Danish Crown og BC Catering er det blevet muligt at udbrede kendskabet til Dansk Gastro Kalv i de professionelle køkkener, hvor det med stor interesse er blevet taget godt imod.