Tid til asparges

Tid til asparges

Danske asparges er netop nu i sæson og findes i et væld af variationer. Bliv klogere på disse, og se samtidigt en aspargesopskrift, der bare smager af sommer.

De første asparges er hvert år en kilde til stor glæde hos mange danskere. Både på grund af den fantastiske smag, men også fordi at aspargesen for mange er forbundet med den spæde start på sommersæsonen. Den danske sæson for asparges løber fra maj til juni, men der importeres også fra andre lande udenfor perioden. 

Udover den klassiske grønne asparges, så findes asparges i mange variationer og med hver deres smagsprofil og karakteristika. Hvide asparges dyrkes eksempelvis under jorden, har en fantastisk ærteagtig smag og skal skrælles inden brug. Aspargesbroccoli er en hybrid mellem pak-choi og broccoli og smager selvsagt af både broccoli og asparges og skal ikke skrælles. Skorzonerrod er slutteligt kendt som ”fattigmandsasparges” og er som navnet antyder, har denne rodfrugt en smagsprofil der er ligger meget tæt på asparges. Du kan finde alle disse 4 grøntvarer nedenfor. 

Du kan her se et bud på, hvordan du kan byde sommeren velkommen med en fantastisk velsmagende opskrift på saltede kammuslinger med grønne asparges, kærnemælk og dildolie.

GÅ TILBAGE

Relaterede varer