Sådan kan du gøre dine traditionelle retter grønnere og starte det nye år sundt og godt.
Giv dine retter et grønt twist
27.12.2016I januar måned, hvor mange vælger en grønnere kost, kan almindelige retter meget enkelt gøres sundere, uden de store ændringer i opskrifterne.
#1 Riv grøntsager i farsen
Riv løg, porrer, gulerødder og rødbeder og put dem i din frikadelle- eller fiskefrikadellefars.
#2 Tilføj grønt i gryderetten
Tilføj revne rodfrugter, squash, og tomater til din gryderet eller lasagne.
#3 Brug grønt som sunde snacks
Brug agurker, peberfrugt, broccoli, blomkål og gulerødder som lækre og sunde snacks til mellemmåltiderne eller som tilbehør til retterne.
#4 Brug grøntsager i din dej
Spinatpandekager smager fantastisk. Prøv at bruge grønt i dejen - brug eksempelvis squash, rodfrugter, græskar, forårsløg eller krydderurter.
Se eksempler på opskrifter her:
Lakselasagne med spinatbechamel
Pandekage med kalvehjerte-bolognese og grønt
Fiskefrikadeller med rodfrugter
Kilde: www.saeson-web.dk
GÅ TILBAGE