Giv dine retter et grønt twist

Giv dine retter et grønt twist

Sådan kan du gøre dine traditionelle retter grønnere og starte det nye år sundt og godt.

I januar måned, hvor mange vælger en grønnere kost, kan almindelige retter meget enkelt gøres sundere, uden de store ændringer i opskrifterne.

#1 Riv grøntsager i farsen
Riv løg, porrer, gulerødder og rødbeder og put dem i din frikadelle- eller fiskefrikadellefars.

#2 Tilføj grønt i gryderetten
Tilføj revne rodfrugter, squash, og tomater til din gryderet eller lasagne.

#3 Brug grønt som sunde snacks
Brug agurker, peberfrugt, broccoli, blomkål og gulerødder som lækre og sunde snacks til mellemmåltiderne eller som tilbehør til retterne.

#4 Brug grøntsager i din dej
Spinatpandekager smager fantastisk. Prøv at bruge grønt i dejen - brug eksempelvis squash, rodfrugter, græskar, forårsløg eller krydderurter.

Se eksempler på opskrifter her:

Lakselasagne med spinatbechamel

Pandekage med kalvehjerte-bolognese og grønt

Fiskefrikadeller med rodfrugter

Kilde: www.saeson-web.dk

GÅ TILBAGE