Kenneth Toft-Hansen er i år Danmarks repræsentant ved Bocuse d’Or-mesterskaberne. Han vandt sammen med sit hold i juni 2018 bronze ved EM i Torino og træner nu til VM i Lyon, der afholdes i slutningen af januar 2019.
En finale der nærmer sig
25.01.2019Kenneth Toft-Hansen og hans kone, Louise, driver til daglig Svinkløv Badehotel, der er under genopbygning efter branden i 2016. Hotellet forventes at genåbne til april 2019.
Finalen nærmer sig med hastige skridt og Kenneth Toft-Hansen og hans holdkammerat Christian Wellendorf skal op som nummer 12 den første dag. Dermed er de det sidste hold, der skal servere mad for dommerne.
Selvom finalen nærmer sig, er der ro på holdet og stor tiltro til success, når dagen afholdes. "Status er, at der er en god følelse i kroppen. Vi har fået meget god respons fra dem, der har smagt og set retterne og fulgt processen, og vi begynder også selv at tro på det nu, og kan se, at det ser fornuftigt ud. Det er klart, at der også kommer en smule nervøsitet, men vi er jo så heldige at have Christian (Wellendorf red.) i teamet, som gør det helt fantastisk. Han er sådan en ’iceman’, om man vil, så det gør et stærkt hold, og vi kan mærke, at kritikken begynder at forstumme lidt, når vi har hold til prøvemiddag. Så begynder selvtilliden at være der. Stemningen er god, og vi har en spire, der siger, at vi måske godt kunne ramme podiet, og det ville jo være fantastisk”, fortæller Kenneth Toft-Hansen.
Der er et skarpt øje på detaljerne, og i år har holdet blandt andet sølvservice med fra sølvsmeden Nicolai Appel. "Vi mangler stadig lidt på fadet. Noget af sølvet er ikke helt færdigt, vi mangler lidt på den ene sauce, og så mangler vi lidt på chartreusen. Det er detaljer og noget, vi kan nå at få med, så det bruger vi den sidste uge på. Vi har også en sidste prøvemiddag inden Lyon", fortæller Kenneth.
Efter den flotte placering i Torino og holdets efterfølgende kvalifikation i konkurrencen er der også draget gode erfaringer, som er med til at skabe ro og fokus til den kommende finale. "Jeg følte mig godt forberedt sidste gang i Lyon, men denne gang har vi lavet maden flere gange, og den er blevet spist flere gange, så det hele er meget mere testet igennem og er blevet stresstestet. Vi har rigtig mange smukke detaljer med, og alle - fra sølvsmeden Nicolai Appel til Københavns Møbelsnedkeri, og Teknologisk Institut har været med til at få os til at se gode ud. De er virkelig nogle fantastiske samarbejdspartnere ligesom dem, der leverer vores råvarer og alle de andre, som har været med til at sørge for, at det hele kører." afslutter Kenneth.
BC Catering støtter det danske kandidatur til Bocuse d’Or mesterskaberne. Læs meget mere om konkurrencen og kandidaten på www.bocusedor.dk
Kilde: http://www.bocusedor.dk/
GÅ TILBAGE