Foråret står i fuldt flor, og det er tid til at nyde de friske, danske asparges. Læs mere om et udpluk af de forskellige aspargestyper og bliv inspireret af vores smagfulde opskrifter.
Aspargessæsonen er over os
27.05.2020Foråret står i fuldt flor, og en af de største forårsbebudere er netop de friske, danske asparges, som har højsæson lige nu.
Udover den klassiske, grønne asparges, der dyrkes og høstes over jorden, findes der også den hvide asparges, som skyder under jorden. Den skrælles inden brug og har en vidunderlig smag af ærter. Den hvide asparges gør sig godt i eksempelvis supper, eller som tilbehør i tallerkenretter.
Til aspargesfamilien hører også aspargesbroccoli, som er en hybrid mellem pak-choi og broccoli, hvilket både afspejles i udseendet og i den skønne, søde smag. Aspargesbroccoli kan enten serveres rå, stegt eller dampet.
Om asparges
Aspargessæsonen er kort og strækker sig fra maj til Skt. Hans, hvor man stopper høsten, så planten kan ruste sig til næste sæson. Det tager ca. to til tre år, før en aspargesplante er etableret og klar til høst, men så giver den også friske asparges i op til 25 år. Aspargesplanten er en af de ældste dyrkede køkkenurter og kan spores helt tilbage til oldtidens Ægypten og til Romerriget, hvor den blev dyrket som en delikatesse.
Prøv disse smagfulde retter med asparges
Grillede hvide asparges med mandelsmør
Stegt hellefisk med grønne asparges og mousselinesauce
Kyllingelår med asparges, forårsløg og ingefær
Saltbagt oksecuvette med asparges og hyldeblomst samt kartofler
Salat på hvide asparges og rabarber samt drænet kefir
Se mange flere opskrifter her.
GÅ TILBAGE