Vidste du, rabarber oprindeligt stammer mange tusind kilometer fra Danmark, og de også smager perfekte sammen med fisk? Vi har fundet 6 ting, du (måske) ikke vidste om denne velsmagende grøntsag.v
6 ting du måske ikke vidste om rabarber
30.04.2018Rabarber er en højaktuel grøntvare i tiden og finder anvendelse i mange forskellige retter. De er en oplagt ingrediens til at få retterne til at smage lidt mere af den søde forsommer. ”Rabarber er unikke i den forstand, at de har en syre-sødme kombination, som man ikke finder i andre frugter eller grøntsager. De kan derfor bruges utroligt bredt i både det søde- og salte køkken” fortæller Søren Kyed, Kok & Opskriftsudvikler hos BC Catering.
#1 - Asiatisk ophav
Rabarber stammer oprindeligt fra Kina og Tibet. Her blev de brugt til medicinske formål. Rabarber er en rigtig forårsgrøntsag, og årets første rabarber har noget helt særligt over sig.
#2 - Brug kun stilken
Rabarber smager syrligt og bruges oftest i desserter og bagværk, hvor det kun er stilken, man bruger. Det flotte og karakteristiske blad er dog ikke spiseligt og skal kasseres.
#3 - En alsidig grøntsag
Rabarber er en alsidig grøntsag, som kan bruges i både det søde og det salte køkken. Brug dem eksempelvis i en tærte med en mazarinmasse, eller bag dem med en crumble på havregryn.
#4 - Brug til marinade
Rabarber kan også bruges til at marinere eksempel grisekød. Skær rabarberne ud i grove stykker, vend dem godt sammen med salt, gnid kødet i rabarberne, og stil det på køl til næste dag.
#5 - Kan også bruges til fisk
Du kan også bruge rabarber til fisk. Skær rabarberne i helt tynde skiver på et mandolinjern, kom skiverne i iskoldt vand i en time, dræn vandet fra og server dem til et stykke bagt fisk.
#6 - Syltet rabarber
Brug også rabarber til syltning. Læg dem i en lage af rødvin, lakridsrod, sort peber, stjerneanis, laurbærblade og brun farin. Kom det hele i en bøtte eller patentglas i 24 timer, hvorefter de er klar til servering.
GÅ TILBAGE