Vi fremmer dansk gastronomi & de danske gastronomiske uddannelser

 

BC Catering og Dansk Cater støtter en række initiativer, som sikrer, at dansk gastronomi forbliver en force i verden. Vi vil sprede kendskabet til de danske talenter i køkkenerne, sikre at omverden spiser gode, danske råvarer og gøre det populært for unge at vælge en gastronomisk uddannelse.

Gennem partnerskaber, som deler vores værdisæt, vil vi gøre en indsats på 3 punkter, så vi i fællesskab sikrer, at ikke blot dansk mad, men også danske gastro-talenter vil være en eftertragtet ressource på den globale, gastronomiske scene.

Exceptionelle råvarer, vidensdeling og fremme af dansk gastronomi er nøgleordene i vores strategi, som vi gennem gode partnerskaber vil aktivere og synliggøre til glæde for hele branchen.

Vi er hele Danmarks lokale foodservicegrossist og støtter dansk gastronomi og talentudviklingen på landets gastro-uddannelser.

 

-

Vores partnerskaber | A match made in Heaven

Bocuse d'Or 2020

Bocuse d’Or er det uofficielle VM for kokke. Den største hæder, en kok kan opnå i sin karriere er at løfte det smukke trofæ – en ære, som Kenneth Toft-Hansen sled sig til i 2019. Vi støtter det danske kandidatur op til EM i Estland i 2020 og VM i 2021.

LÆS MERE

Danmarks Kokkelandshold

Kokkelandsholdets mål er at gøre dansk gastronomi anerkendt og elsket. Kokkelandsholdet ønsker at give de største talenter indenfor dansk gastronomi en platform til at dygtiggøre sig og skabe fornyelse i madkunsten. En ægte holdindsats på vegne af Danmark.

LÆS MERE

Årets Kok & Tjener

Årets Kok er Danmarks-mesterskabet for professionelle kokke - afholdt siden 1992 hvor det hele startede med det formål at sætte mere fokus på kokke-uddannelsen. Årets Kok tæller nogle af landets dygtigste og mest kendte kokke.

LÆS MERE

Sol over Gudhjem

Danmarks største kokke-konkurrence, som afholdes i Gudhjem på solskinsøen Bornholm. Her samles cremen af dansk gastronomi og dyster, spiser og samles om danske råvarer. Flere end 10.000 gæster forventes at deltage i den kommende udgave.

LÆS MERE
 

Sådan var Sol over Gudhjem 2019

Sol over Gudhjem 2019 blev en solbeskinnet succes med stor madglæde og innovative vinderretter. Læs hele vores beretning fra kokkekonkurrencen her.

På en umanerlig smuk dag i juni er op mod 10.000 mennesker samlet i en lille havneby på Bornholm. Der er ikke meget ly for den stærke sol, og folk stimler sammen under de sparsomme parasoller og den store scenes udspændte sejl. De fleste med øjnene bag solbrillerne rettet mod skærmene, der sender live fra scenen. Nærbilleder af hænder der kyndigt og hurtigt arbejder med råvarer af topkvalitet og viser os håndværk, der får selv de mest hardcore foodies til at følge godt med.

Publikum er en blandet skare af interesserede bornholmere, nysgerrige turister, gastro-entusiaster og pressefolk fra både nær og fjern. De fleste er dog kommet for at følge de deltagende konkurrenter, som er blandt vores allerdygtigste danske kokke – nåh ja, og en enkelt svensker. Det vender vi tilbage til.

Danmarks største kokkekonkurrence

Vi er til den årlige Sol over Gudhjem-kokkekonkurrence, som i år afvikles for ellevte gang i den lille bornholmske havneby. Danmarks største kokkekonkurrence samler 10.000 mennesker i løbet af dagen, som følger deres gastronomiske idoler eller nysgerrigt sonderer terrænet for nye spændende produkter. Den kulinarisk høje kvalitet er den rød tråd gennem det hele: Danske fødevarer ud over det sædvanlige – naturligvis med Bornholm som omdrejningspunkt. 

Folkene bag, brødrene Mikkel og Mads Marshall, er de bærende kræfter i begivenheden, der også byder på et madmarked og uddeling af priser til nye, innovative danske produkter. De er dog ikke alene, og Sol over Gudhjem afvikles også med hjælp fra frivillige og ikke mindst sponsorer – blandt andre BC Catering.

LÆS HELE INTERVIEWET HER

BC Catering fremmer Dansk Gastronomi med gode partnerskaber

Råvaren skal være exceptionel, når vi gennem konkurrencer skal fremme danske gastronomi. Gennem vores partnerskaber fungerer vi oftest som råvare-leverandør. Det gør vi, fordi vi fører det ypperste indenfor både det friske, det eksotiske og det essentielle. Gennem vores Fantastisk Frisk koncept tilfører vi friske og unikke råvarer indenfor kød, fisk og grønt, som benyttes i konkurrencer af de professionelle aktører.

Ja, det er hårdt arbejde at være kok eller økonoma, men det er samtidig en livsstil, som rummer uanede muligheder for at være kreativ og samtidig holde mange bolde i luften. Nogle vil mene at Danmarks topkokke er nutidens rockstjerner og aldrig tidligere har så mange fulgt kokke på forskellige medier. Vi støtter de danske uddannelser med fokus på gastronomi med viden og indsigt i vores branche. Målet er klart: Flere unge skal vælge en gastro-uddannelse.

Madscenen i Danmark er kendt i alle egne af verden. Danske kokke har de seneste 20 år markeret Danmark som en ægte mad-nation. Nyt Nordisk Køkken satte for alvor Danmark på landkortet og siden har vi med nordiske traditioner og råvarer fortsat det imponerende arbejde med at sprede kendskabet til den danske madscene. Gennem vores virke og partnerskaber vil vi kæmpe for at sprede dansk gastronomi og fastholde det flotte momentum.