Vi fremmer dansk gastronomi & de danske gastronomiske uddannelser

 

BC Catering og Dansk Cater støtter en række initiativer, som sikrer, at dansk gastronomi forbliver en force i verden. Vi vil sprede kendskabet til de danske talenter i køkkenerne, sikre at omverden spiser gode, danske råvarer og gøre det populært for unge at vælge en gastronomisk uddannelse.

Gennem partnerskaber, som deler vores værdisæt, vil vi gøre en indsats på 3 punkter, så vi i fællesskab sikrer, at ikke blot dansk mad, men også danske gastro-talenter vil være en eftertragtet ressource på den globale, gastronomiske scene.

Exceptionelle råvarer, vidensdeling og fremme af dansk gastronomi er nøgleordene i vores strategi, som vi gennem gode partnerskaber vil aktivere og synliggøre til glæde for hele branchen.

Vi er hele Danmarks lokale foodservicegrossist og støtter dansk gastronomi og talentudviklingen på landets gastro-uddannelser.

 

-

Vores partnerskaber | A match made in Heaven

Bocuse d'Or 2022/2023

Bocuse d’Or er det uofficielle VM for kokke. Den største hæder, en kok kan opnå i sin karriere. En ære, som Kenneth Toft-Hansen sled sig til i 2019, Ronni Mortensen vandt sølv i 2021. Den danske kandidat i 2022/2023 er Brian Mark Hansen som til dagligt er køkkenchef på Søllerød Kro.

LÆS MERE

Danmarks Kokkelandshold

Kokkelandsholdets mål er at gøre dansk gastronomi anerkendt og elsket. Kokkelandsholdet ønsker at give de største talenter indenfor dansk gastronomi en platform til at dygtiggøre sig og skabe fornyelse i madkunsten. En ægte holdindsats på vegne af Danmark.

LÆS MERE

Årets Kok & Tjener

Årets Kok er Danmarks-mesterskabet for professionelle kokke - afholdt siden 1992 hvor det hele startede med det formål at sætte mere fokus på kokke-uddannelsen. Årets Kok tæller nogle af landets dygtigste og mest kendte kokke.

LÆS MERE

Sol over Gudhjem

Danmarks største kokke-konkurrence, som afholdes i Gudhjem på solskinsøen Bornholm. Her samles cremen af dansk gastronomi og dyster, spiser og samles om danske råvarer. Flere end 10.000 gæster forventes at deltage i den kommende udgave.

LÆS MERE
 

Bocuse d'Or - rejsen mod hæder

Bocuse d'Or er det uofficielle verdensmesterskab i kokkekunst og er blevet afholdt i Lyon hvert andet år siden 1987. Konkurrencen strækker sig over 2 dage og er opkaldt efter den franske køkkenchef Paul Bocuse.

Der afholdes hvert andet år en europæisk udtagelsekonkurrence. Her deltager 24 lande og de 10 bedste går videre til finalen i Lyon.

I konkurrencen skal de kvalificerede deltagere udarbejde 2 retter; i år skal tallerkenretten indeholde 3 slags kartofler og være vegetarisk, fadretten skal bestå af dyreryg, dyrekølle og foie gras samt 3 garniture hvor 2 af dem skal indeholde creme fraiche og hytteost.

Den danske kandidat i 2022/2023 er Brian Mark Hansen fra Søllerød Kro. Brian har været på Ruths Hotel i Skagen, Kong Hans kælder samt Christiansholm Slot og 13 år på Søllerød Kro – de sidste 8 år som køkkenchef.

Som stolt sponsor støtter vi Brian hele vejen til Lyon. 

Se mere om Boucuse d'Or

BC Catering fremmer Dansk Gastronomi med gode partnerskaber

Råvaren skal være exceptionel, når vi gennem konkurrencer skal fremme danske gastronomi. Gennem vores partnerskaber fungerer vi oftest som råvare-leverandør. Det gør vi, fordi vi fører det ypperste indenfor både det friske, det eksotiske og det essentielle. Gennem vores Fantastisk Frisk koncept tilfører vi friske og unikke råvarer indenfor kød, fisk og grønt, som benyttes i konkurrencer af de professionelle aktører.

Ja, det er hårdt arbejde at være kok eller økonoma, men det er samtidig en livsstil, som rummer uanede muligheder for at være kreativ og samtidig holde mange bolde i luften. Nogle vil mene at Danmarks topkokke er nutidens rockstjerner og aldrig tidligere har så mange fulgt kokke på forskellige medier. Vi støtter de danske uddannelser med fokus på gastronomi med viden og indsigt i vores branche. Målet er klart: Flere unge skal vælge en gastro-uddannelse.

Madscenen i Danmark er kendt i alle egne af verden. Danske kokke har de seneste 20 år markeret Danmark som en ægte mad-nation. Nyt Nordisk Køkken satte for alvor Danmark på landkortet og siden har vi med nordiske traditioner og råvarer fortsat det imponerende arbejde med at sprede kendskabet til den danske madscene. Gennem vores virke og partnerskaber vil vi kæmpe for at sprede dansk gastronomi og fastholde det flotte momentum.