Skovens fineste kød

Skovens fineste kød

Vildtsæsonen er over os og blandt noget af det mest velsmagende og fine kød, der er i sortiment i øjeblikket, er rådyrkød. 

Rådyr må skydes fra 16. maj til 15. juli i Danmark (sommerbuk) og allerede fra 1. maj i Tyskland. Derfor kan vi i denne måned levere dette fantastisk velsmagende kød, som vi nedenfor har fundet 3 lækre udskæringer af fra vores tætte samarbejdspartner Kivan Food A/S. Husk at du allerede kan få leveret dit vildtkød dagen efter, såfremt du bestiller det om formiddagen. Se den nøjagtige tidsfrist på webshoppen.

Der er mange årsager til hvorfor vildt bare er fantastisk. Vi har listet 4 af dem nedenfor.


#1) Bygget til livet i skoven

Rådyret er med sin lille størrelse bygget til et liv i udkanten af skoven. Forbenene, der er lavere end bagbenene, gør rådyret i stand til nemt at navigere under buske og træer. Rådyret anses som værende forholdsvist kræsen med sin kost og lever fortrinsvis af urter, græs, lyng og bær. Rådyret vejer cirka 20-25 kg.


#2) Dyrevelfærd er i højsædet
Rådyr fra Kivan Foods har levet i naturen, inden det bliver skudt, brækket, afhudet, udskåret og krogmodnet i cirka en uge. Processen fra skov til bord er derfor enormt kort. ”For 3 år siden lavede vi en undersøgelse herhjemme. Vi spiser cirka 700 gram vildtkød per person her i landet, imens de spiser 5,6 kg per person i Sverige. Jeg håber, vi kan kigge mere imod vores svenske naboer, hvor der er et stort fokus på dyrevelfærd, og man ved dyret har haft et ordentligt liv, inden det bliver forvandlet til en fantastisk smagsgiver i lækre retter”, fortæller Ivan Søndergaard, vildtspecialist hos Kivan Food A/S.


#3) Fine fibre & fantastisk smag
Inden for dyrevildt anses rådyrkød som noget af det fineste kød. Hvor krondyr eksempelvis er væsentligt større og kødet deraf også er grovere, så består rådyrkød af meget fine fibre, der næsten kan sammenlignes med kalvekød. Dermed egner rådyrkød sig også til et væld af retter, og især de mere lette af slagsen. Kødet gør sig fantastisk i samspil med en frisk salat, som samtidigt kan være et skridt hen mod sommersæsons mere lette, retter og menukort.


#4) Tilberedes som oksekød
Rådyrkød er nemt at tilberede, og kan både grilles og steges. Fælles for begge teknikker er, at kødet bør steges medium/rosa for at opnå den rette smagsbalance og struktur.

Du kan nedenfor finde 3 lækre rådyrsudskæringer og gå på opdagelse i webshoppen for meget mere fantastisk lækkert vildt.

GÅ TILBAGE

Relaterede varer