Bertels Grisens jul

Bertels Grisens jul

Hos Hestbjerg Økologi trives de økologiske grise året rundt - også selvom det kræver en ekstra indsats her i vintermånederne. 

Hvad mange ikke ved, er, at grise ofte trives bedre på en kold vinterdag sammenlignet med en meget varm sommerdag. Dog kræver det en lidt større indsats som griseavler at sørge for, at faciliteterne er tilpasset vinterens lave temperaturer.

Dette er også tilfældet for Bertels økologiske grise, der bliver opdrættet hos Danmarks største producent af økologisk grisekød, Hestbjerg Økologi. Her passer man godt på de økologiske grise, som året rundt selv kan vælge, om de vil være ude under den åbne himmel eller inde i varmen i hytter. Vi har taget en kort snak med Bertel Hestbjerg omkring livet på gårdene i vintermånederne, som ligesom årets andre årstider, byder på forskellige arbejdsopgaver.

”Om sommeren skal der eksempelvis slås græs på store arealer, men når der er frostgrader, er der andre opgaver, der skal løses. Her forer vi blandt andet de isolerede hytter med et ekstra tykt lag halm, så vores grise hele tiden kan holde sig tørre og varme. Derudover starter vi hver morgen, når der er frost med at prikke hul på isen i vandtrugene, og så sørger vi for, at der hele tiden er frisk vand, grisene kan drikke i løbet af dagen”, fortæller Ejerleder Bertel Hestbjerg.

Hos Hestbjerg Økologi fødes der grise året rundt – mellem 140-145 søer føder unger hver 3. uge, og det stiller krav til trivsel året rundt. Og selvom man kunne fristes til at tro, at vintermånederne med frost er særligt udfordrende på gårdene, så er holdningen en helt anden. ”Faktisk glæder vi os til, at det våde vejr, der skaber en masse mudder, afløses, af at frosten rammer, og måske vi endda er heldige, at der kommer sne. Landskaberne herude er så smukke, når de er indhyllet i sne”, fortæller Bertel. 

Grisene fodres i denne tid blandt andet med økologiske rodfrugter, der hakkes og blandes i ensilagen, og Bertel forklarer, at kvaliteten af rodfrugterne er i top netop i vintermånederne, hvor de er i sæson.

Bertels Gris er en del af Fantastisk Frisk Kød & Pålæg sortimentet og har fået hele 3 ud af 3 mulige dyrevelfærdshjerter i Fødevarestyrelsens hjerteordningDu kan finde hele vores udvalg af Bertels økologiske produkter her.

GÅ TILBAGE

Relaterede varer