Med Heston Blumenthals motto "In search of perfection" in mente ser vi på hemmeligheden bag den perfekte bøf.
Intens smag med dry aged højreb
12.09.2018Hemmeligheden bag den perfekte bøf ligger i modningen. Med dry-aged højreb fra Cater Food får du et perfekt marmoreret stykke kød, som er modnet i op til 60 dage. Det er en ældgammel metode, som igen er blevet moderne hos førende steakhouses i hele verden.
Langtidsmodningen er en balancegang, hvor luftfugtighed, cirkulation og temperatur skal være helt nøjagtig, for at kødets overflade kan tørre ud, uden at der dannes skimmel. En typisk modning er 21-60 dage, men den kan vare helt op til 6 måneder, hvis det foregår under de rigtige forhold.
Den lukkede overflade betyder, at fugten reduceres markant, mens smagen til gengæld intensiveres, og kødet bliver ekstremt mørt. Den anderledes konsistens betyder også, at kødet ikke skal tilberedes på samme måde som en almindelig bøf. Du skal især holde øje med, ikke at stege det for længe, da den mindre mængde væde betyder, at kødet reagerer anderledes ved stegning. Sørg for, ikke at stege mere end medium/medium rare, da kødet ellers vil tørre ud.
Se opskriften på Højrebsbøf med bløde løg.