Gastro Kalv er en kæmpe succes

Gastro Kalv er en kæmpe succes

Vores Dansk Gastro Kalv koncept har taget Danmark med storm. Kombinationen af bæredygtighed, dyrevelfærd og danskhed har tiltalt flere restauranter og caféer end forventet. Nu afslører vi også en særlig gourmet-variant.

God smag med en bæredygtig vinkel

Dansk Gastro Kalv, som er skabt i samarbejde mellem Danish Crown og bl.a. BC Catering, bliver i øjeblikket leveret til flere restauranter og caféer, end vi havde turde håbe på. Konceptet har været med til at sætte fokus på bæredygtighed og dyrevelfærd og så er smagen simpelthen i en klasse for sig selv.

Salgsdirektør hos Danish Crown, Claus Hein, fortæller:

- Vi havde en klippefast tro på konceptet, da vi gik ud med det først på året, men det har alligevel overrasket os i hvilket omfang både kokke og kantineledere har taget Dansk Gastro Kalv til sig. Der er altid stor interesse for den slags nyheder, og det vi hører er, at den høje spisekvalitet, som udspringer af krydsningen mellem en malkekvægsrace og en kødkvægsrace, virkelig er gået rent ind.

Det har ellers i årevis været en sløj forretning for mange landmænd at fede jerseykalve eller tyrekalve op til slagtning, men metoden, hvor man krydser malkekøer med kødkvæg, får kalvene til at vokse hurtigere. Det forbedrer landmandens regnestykke og samtidig løftes kødkvaliteten betydeligt.

Idéen er fostret af Landbrug & Fødevarers videnscenter SEGES, der helt tilbage i 2011 startede et projekt, der skulle nedbringe den danske eksport af spædekalve. Krydsningskalve er bare et af flere initiativer, der kom ud af det projekt.

Arbejdet med det, der nu er blevet til Dansk Gastro Kalv har medvirket til at nedbringe eksporten af danske spædekalve med næsten en tredjedel siden 2013. Samtidig er landmændenes tilførsler af kalve til Danish Crown under velfærdskonceptet Dansk Kalv steget med over 20 pct.

Højreb fra Dansk Gastro Kalv - Modnet i 6 måneder!

Vi udvikler nu konceptet. Vi vil gøre Dansk Gastro Kalv tilgængelig for alle forbrugere ved at sælge kødet gennem slagterforretninger over hele landet.

- Dansk Gastro Kalv er gourmet. Derfor skal kødet enten sælges til professionelle eller af professionelle, som kan vejlede forbrugerne i hvordan de tilbereder kødet, så de får den optimale smagsoplevelse hjemme ved middagsbordet, siger Claus Hein.

Op til nytår sælger BC Catering et specialprodukt under Dansk Gastro Kalv-konceptet. Det er højreb, som er modnet i ikke mindre end seks måneder.

Indkøbschef hos Dansk Cater, Jesper Bonderup fortæller om det unikke produkt:

- Det kan lyde helt vanvittigt at modne kød i seks måneder, men det smager fantastisk. Sammen med Danish Crown lavede vi nogle forsøg fra efteråret 2017, og et halvt år frem og vi har i mine øjne skabt en smag og et helt unikt produkt, som jeg tror vil blive en fast niche under Dansk Gastro Kalv fremover.

Læs meget mere om Dansk Gastro Kalv

  • Læs mere om Gastro Kalv konceptet og se de mange, flotte udskæringer lige her: KLIK HER
  • Gå til din webshop og find en lang række af Gastro Kalv udskæringerne: KLIK HER
  • Snak med din konsulent eller din lokale afdeling idag om Dansk Gastro Kalv.
GÅ TILBAGE

Relaterede varer