Hos Rokkedahl i Nordjylland lever kyllingerne det gode kyllingeliv. Her har de fritgående og økologiske kyllinger adgang til udearealer og fodres blandt andet med korn fra gårdens egne marker - samtidig er de anbefalet af Dyrenes Beskyttelse.
En (bære)dygtig kylling ud over det sædvanlige
13.09.2022I dag er det 3. generation, der driver familiegården, og her har man stort fokus på bæredygtighed og dyrevelfærd. Det giver dyr i trivsel samt kyllingekød med både smag og karakter.
Når familieforetagendet bliver en passion
I landsbyen Kølby mellem Nibe og Løgstør i Himmerland ligger landbruget Rokkedahl, som blev grundlagt i 1963. Bedsteforældrene til Ulla og Mark Rokkedahl startede kyllingeopdrættet, som deres børn senere overtog og udviklede, og nu er det Ulla og Mark samt deres familier som, 3. generation på stedet, står i front.
Lige siden begyndelsen har de beskæftiget sig med kyllingeproduktion på gården, hvilket var relativt nyt i Danmark tilbage i 1963. I dag er de meget fokuserede på bæredygtighed og dyrevelfærd og sætter sig hele tiden nye mål. Alle stalde skal eksempelvis på sigt konverteres til fritgående og økologisk produktion, og det er noget, der falder godt i hak med den stigende interesse for kød fra dyr, der har levet et godt liv.
De fritgående kyllinger fra Rokkedahl er af en langsomvoksende race. De lever frit med adgang til udearealer, hvilket giver dem gode muligheder for at røre sig og bruge deres muskler. Alt dette er med til at give kyllingekød med en helt anden struktur end den traditionelle kylling. I det professionelle køkken vil man således opleve, at kødet fra Rokkedahls fritgående kylling er rigt på god smag, samt at det har en høj kødkvalitet.
Gå på opdagelse blandt varerne nedenfor eller søg på Rokkedahl på www.bccatering.dk for at se hele vores sortiment
GÅ TILBAGE