Aalbæk Specialiteter - Et økologisk fyrtårn

Aalbæk Specialiteter - Et økologisk fyrtårn

Som afrunding på ØKOtober kan du læse om, hvordan BC Catering og Aalbæk Specialiteter er på en fælles mission om at bringe økologi ud i køkkenerne landet over.

Aldrig tidligere har økologi og bæredygtige metoder fyldt så meget i danskernes bevidsthed som nu. Det sender et klart signal om, at danskerne i høj grad ønsker fødevarer, der passer godt på vores natur og grundvand, og som giver dyrene et godt liv og garanterer fødevarer uden rester af sprøjtegifte. Denne holdning er medvirkende årsag til den positive udvikling i efterspørgslen af økologiske fødevarer. 

BC Catering og Aalbæk Specialiteter har gennem længere tid arbejdet tæt sammen, om at udvikle en unik serie af pålæg i den kompromisløse kvalitet, som Aalbæk Specialiteter er kendt for. Samarbejdet har resulteret i ti velsmagende økologiske varianter, og omfatter både spegepølser, leverpostej og bacon, der alle er kendetegnet ved en udsøgt smag og høj kvalitet.

Økologisk pionerånd

Aalbæk Specialiteter blev grundlagt i 1920 og opererede allerede dengang efter devisen, at kvalitet er en holdning. Nemlig en urokkelig holdning til, at deres specialiteter aldrig måtte være resultatet af et kompromis. For kvalitet og kompromis er nemlig ikke gode venner, så enten gjorde de det ordentligt, eller også gjorde de slet ikke. Den holdning arbejdes der stadig efter den dag i dag. I 1986 havde Peter Aalbæk nye visioner for den familieejede slagterbutik i Farre. I en tid, hvor nærmest ingen andre havde fokus på økologi, begyndte Peter at fokusere på fødevarer baseret på økologiske råvarer helt uden tilsætningsstoffer.

På et tidspunkt hvor økologi nærmest var et ukendt begreb, begyndte jeg at interessere mig for at gøre, hvad der dengang synes umuligt; skabe en forretning der forenede det gode slagterhåndværk med de økologiske principper,” fortæller Peter Aalbæk.

Selvom folk i branchen kiggede lidt skævt til Peter og rystede lidt på hovedet i det stille, holdt Peter fast i sin overbevisning om at kombinere det gode slagterhåndværk med nye og inspirerende smagsretninger, dette fint forenet med den bæredygtige tankegang. Heldigvis bar arbejdet frugt og i dag er Aalbæk Specialiteter en af Danmarks største producenter indenfor økologisk pålæg.

Det var selvfølgelig hårdt i starten, men det var også sjovt, at starte noget op for sig selv, som ingen på det tidspunkt troede, kunne lykkes.”

Om samarbejdet med BC Catering siger Peter: ”Detailbranchen var hurtige til at tage økologien til sig, mens foodservice-branchen har haltet lidt bagefter. I samarbejde med BC Catering er det mit ønske, at vi kan få økologien længere ud i køkkenerne, det er en fælles rejse, som vi glæder os til og er stolte over."

BC Catering har sammen med Aalbæk Specialiteter gjort det til en fælles mission, at fremme bevidstheden om økologiske og bæredygtige produkter ude i køkkenerne landet over.

GÅ TILBAGE

Relaterede varer