Selvom februar ikke er den mest grønne tid på året, har vi håndplukket 6 af sæsonens grøntvarer og integreret dem i månedens specialdesignede opskrift.
Vinterens fantastiske grøntvarer
01.02.2019Lad os blot være helt ærlige. Februar måned er ikke den mest spirende tid på året. Der høstes ikke nævneværdige mængder, og de fleste rodfrugter har overvintret trygt hos landmanden, så de præsenterer sig bedst muligt i denne kolde tid. Den professionelle kok bør se det som en udfordring, at markerne ikke bugner med grønne varer. Der skal tænkes kreativt, når friskheden skal fremhæves i retterne. I vintermånederne er det typisk de lidt mere hårdføre frugt-og grøntvarer, som vi sætter fokus på i køkkenerne. Men det går ikke ud over den gode smag. Rodfrugter, kål og løg kan bruges på et utal af måder og er typisk en fast del af de lidt tungere retter, som serveres i vinterperioden.
Leder du efter inspiration til retter med årstidens grønt, så husk at vi på hjemmesiden giver dig et komplet opskriftunivers, hvor du kan gå på opdagelse blandt flere end 4.000 opskrifter. Her laver vi også temaer, hvor vi samler en række relevante opskrifter, som passer til sæsonen.
Herunder har vi håndplukket 6 af vinterens højaktuelle sæsonvarer, som du kan bruge i denne måneds specialdesignede opskrift, nemlig;
Stegt persillerod med kål, løg og æbler samt kapersolie
Persillerodens stamfader er persilleplanten og det kan smages. Persillerod kan bruges i mange af vinterens varme retter, men kan også sagtens spises året rundt. Bag den, kog den eller steg den - persilleroden smager fantastisk i et utal af kombinationsmuligheder med alverdens grøntvarer, kød og fisk.
GÅ TILBAGE