Salater er fantastiske! Især fordi de både kan bruges som tilbehør eller hovedret, hvis man blot ønsker lidt let og frisk aftensmad. Få 5 gode tips her.
Tips til den gode salat
17.05.2018Salat kan bruges både som tilbehør til en lækker grillret eller som hovedret, hvis man blot ønsker lidt let og frisk aftensmad. I artiklen her finder du gode tips til at lave de bedste salater, og hvem ved – måske bliver du inspireret til at prøve noget helt nyt.
Bland din egen dressing
En god dressing kan gøre underværker for smagsoplevelsen og kan pifte enhver sommerret op. Lav eksempelvis en lækker olivenolie-vinaigrette med skalotteløg eller en lækker, frisk dressing med persille og græsk yoghurt.
Mere mæthed
Hvis du vil bruge din salat som hoved- eller frokostret, kan du med fordel tilsætte enten lidt oksekød, kylling, æg, ost eller kartofler. Der giver dig nemlig en langt større mæthedsfornemmelse.
Forskellige teksturer
De fleste synes måske, at salat til tider kan blive en smule kedelig, men det er der råd for! Sørg blot for, at salaten både indeholder noget saftigt, noget sprødt, noget let og noget fyldigt, så forstærker du nemlig hele smagsoplevelsen! Bland derfor gerne den friske salat med lidt asparges, gulerødder, sprøde nødder eller noget saftig frugt.
Udskæring
”At spise med øjnene” er et klassisk udtryk, og for langt de fleste gælder det, at maden smager lidt bedre, hvis også den ser indbydende ud. Derfor kan du med fordel finde din kreative side frem, når du overvejer udskæringen og teksturen af de grøntsager, du kommer i din salat.
Noget nyt
Variation er en god ting. Prøv at tilsætte din salat lidt krydderurter, syltede hvidløg eller måske lidt friske bær. Det er kun fantasien, der sætter grænser, og måske du er så heldig, at du får skabt din nye yndlingsret!
Velbekomme, og rigtig god sommer.
Kilde: Sæson
GÅ TILBAGE