Se opskrifter fra Søren Kyed om hvordan du kan fermentere drueagurker, grønne tomater, græskar, skærmdild og meget mere.
Syltning for alle
26.10.2017Syltning - eller fermentering betyder at “gære” sine grøntvarer og er en praksis, som kan bruges til at udvinde masser af nye smagsoplevelser fra grøntvarerne. Disse er naturligt dækket af mælkesyrebakterier, og tilsætter man saltlage, får mælkesyrebakterierne lov til at udkonkurrere mange af de andre organismer i grøntvaren. Samtidigt beholdes alle de nærende vitaminer, og da plantecellerne nedbrydes, har kroppen nemmere ved at optage vitaminerne. Mælkesyrebakterier er desuden et naturligt og vigtigt forsvar i menneskets fordøjelse.
I denne sæson er der masser af grøntvarer, som er særdeles velegnede til syltning, og ikke nok med at de nye varer er oplagte at fermentere, så er syltning samtidigt også en god måde at tilføre nyt liv til eventuelle rest-grøntsager, der måtte være i i køkkenet.
Se gode bud på varer der er oplagte at anvende til syltning nedenfor og opskrifter fra vores kok Søren Kyed her.
GÅ TILBAGE