Æbler indeholder en masse vitaminer, som er gode for kroppen, og samtidig har de masser af smag i sig. De er derfor oplagte at bruge i din madlavning.
Sådan kan du bruge flere æbler i madlavningen
31.08.2018Heldigvis kommer æblerne i mange forskellige sorter på forskellige tidspunkter af året, og specielt efteråret markerer startskuddet for de danske æblers højsæson. Der høstes hele vejen frem mod april måned - og da vi har ca. 250 forskellige sorter i Danmark, er der mere end rigeligt med variation i de små røde mirakler. I månederne august, september og oktober kan du eksempelvis få særlig meget smag ud af sorterne Discovery, Guldborg, Sunrise og Rød Gråsten.
Æbler kan være meget mere end et sundt mellemmåltid. Den vigtigste regel er blot - de søde æbler nydes bedst rå, og de syrlige æbler gør sig bedst i maden. Og ellers er det jo kun fantasien, der sætter grænser!
Nedenfor finder du 5 gode tips til hvordan du kan bruge æbler i madlavningen:
#1 Morgenmads-crumble
Giv dine gæster en sund start på dagen ved at servere enten en grød eller skyr med sprød æblecrumble på toppen.
#2 Salat
Brug æblerne i din salat sammen med en dressing af f.eks. olivenolie, balsamico og honning.
#3 Forfriskende juice
Forkæl dine gæster med friskpresset juice lavet på modne og smagsfyldte æbler.
#4 Eftermiddagssnack
Æblechips er en sund, nem og lækker eftermiddagssnack. Rør kanel, og salt sammen i en skål, og kom tynde skiver æbler ned i kanelblandingen. Læg dem herefter på en bageplade, og bag dem, til de er sprøde (ca. 45 minutter).
#5 Dessert
Har du brug for noget til den søde tand, så er det oplagt at bruge æblerne i en lækker dessert. Det kunne fx være den klassiske æblekage eller en frisk æblesorbet.
GÅ TILBAGE